Тази година ONE DANCE WEEK подготвя, както низ от празници на съвременния танц и пърформанс, така и серия предизвикателства за мислещия, търсещ и емоционално съпреживяващ зрител.

Мартин Талага

@ MARTIN TALAGA – SOMA

На 4 октомври в Дом на културата “Борис Христов”, в Пловдив, гостува чешкият хореограф със спектакъла си “СОМА”. В това танцувално дефиле главният герой е тялото. Ще го видим в цялата му прелест и грозота, възможности и ограничения.

Какво може да каже човешкото тяло? И какво не може да изрази?

„За пореден път Мартин Талага не се опитва да угоди, удовлетвори или – съзнателно или неволно – да възнагради зрителя. Ето защо неговата творба се усеща толкова искрена и чиста… Освежаващи, изчистени движения, функционално осветление, пространството, декорите, концепцията на хореографията – сурово и ново. Това ни води до една неочаквана дестинация – инсталация от движения“, смята Ян Кодет.

Мартин Талага работи в областта на физическия театър и съвременния танц като хореограф и изпълнител. През годините си сътрудничи с утвърдени танцови и театрални компании, сред които LATERNA MAGIKA – Национална танцова компания на Чехия, чешките компании VerTeDance, Spitfire Company, Radim Vizváry и Вера Ондрашикова, както и Csaba Molnár (Унгария), Матю Роджърс (САЩ) и много други.

Автор е на няколко самостоятелни продукции, сред които “Thirsts”, “FAUNUS” и “SOMA” – носител на две чешки награди за танц. Талага създава хореографии за други театри и компании – от камерни спектакли до големи продукции и мюзикъли.

Спектакълът “СОМА”, който е част от специалната програма на ONE DANCE WEEK 2019, e носител на голямата награда на Чешката танцова платформа през 2018 г.  Пърформанс, отличаващ се с изчистен танц и хореография, техническа прецизност, функционално осветление и декори.

Билети за “СОМА” ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay.
Събитието във Facebook следете тук.

Още за ONE DANCE WEEK 2019

ONE DANCE WEEK 2019 представя някои от най-актуалните имена на съвременната изпълнителска сцена

ONE DANCE WEEK 2019: Очакваме Peeping Tom с ДЕТЕ

ОNE DANCE WEEK 2019: Унгарски балет идва със зрелищна “Кармина Бурана”

Спектакъл извън разума и гравитацията: съвременен цирк от Австралия ще бъде показан на ONE DANCE WEEK 2019

Танц срещу безразличие – на ONE DANCE WEEK 2019

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук