Какво ви идва на ум, когато чуете името на Шарън Стоун? Освен „Първичен инстинкт“, разбира се. Силна жена, дръзка, пряма, готова да приеме всяко предизвикателство? Знаете ли, например, че актрисата се снима в лентата, с която всички свързват името й, именно защото са й казали, че не е секси?

Е, изглежда, че на 57 години Шарън Стоун не се е променила особено. Наскоро холивудската актриса прие да позира гола за списание Harper’s Bazaar, а тялото й съвсем не е единственото нещо на показ за тази фотосесия.

В интервюто към нея звездата приема предизвикателството да говори за една от най-тежките битки в живота си – тази с последиците от мозъчен кръвоизлив, който преживява през 2001 г. В продължение на цели две години Шарън Стоун се е учила да ходи, говори и чете наново.

„Сякаш цялата ми ДНК е сменена – споделя актрисата. „Мозъкът ми не е същият, тялото ми се промени, дори хранителните ми алергии са различни“.

Въпреки всички промени и трудности, холивудската звезда смята, че е спечелила не малко, докато е отвоювала живота си:

„Сега съм по-силна. Мога да бъда унищожително пряма. Това плаши хората, но мисля, че за мен не е проблем.

Един вид това, че съм имала мозъчен кръвоизлив, кара другите да ме приемат такава“.

Унищожителната прямота Шарън Стоун прилага и към себе си, не без известна доза чувство за хумор, като казва, че дупето й е „като торба с палачинки“, но пък за нея „сексапилът не се измерва само с големината на гърдите“. Той се състои в това „присъствието ти да се усеща, да се забавляваш, да се харесваш достатъчно, за да харесваш и човека до теб“.

Източник: Harper’s Bazzar | Снимки: Mark Abrahams

И докато се наслаждаваме на фотосесията, запечатала зряла красота и проникновени мисли, не можем да не се зарадваме, че тази концепция има своите последователи.

Създателите на култовия (досега известен по-скоро каро еротичен) календар Pirelli замениха младите, “съвършено” красиви и разголени модели с талантливи актриси (на средна възраст 44 години), които греят в цялата си прелест без Photoshop.

Или, на ход е талантът пред “кухата” идея за съвършена красота, представен от Никол Кидман, Джулиан Мур, Кейт Уинслет, Робин Райт, Джесика Частейн, Ума Търман, Пенелопе Крус, Хелън Мирън и др.

Най-искреният календар на Pirelli: 49-годишната Никол Кидман, 55-годишната Джулиан Мур и още 12 звезди без Photoshop

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (13%)
  • вдъхновяваща (63%)
  • любопитна (5%)
  • забавна (5%)
  • гореща (3%)
  • щура (2%)
  • необикновена (2%)
  • плашеща (3%)
  • обезпокоителна (1%)
  • дразнеща (3%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук