съвременен цирк от Австралия ще бъде показан на ONE DANCE WEEK 2019

След новината за повторното гостуване на белгийската компания Peeping Tom с дългоочаквания спектакъл ДЕТЕ, ONE DANCE WEEK 2019 ни зарадва с още едно представление (и предизвикателство) за ценители.

Австралийският спектакъл A Simple Space обърква представите за гравитация и за предел на човешките възможности. Артистите от трупата за съвременен цирк Gravity & Other Myths излизат за пръв път пред българска публика на 18 октомври по време на фестивала ONE DANCE WEEK. Той е част от събитията в Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

A Simple Space е главозамайващ полет на 7 акробати без технологии и трикове, без осигурителни въжета, против законите на физиката. Свободният превод на заглавието на спектакъла може да е „токов удар“ или „извън разума“, защото в напълно голото пространство на сцената трупата от Аделаида довежда сетивата на зрителя до тези състояния.

Зад кулисите няма нищо. Няма светлинни и звукови ефекти, няма грим и специални костюми. Само перкусии на живо отмерват ритъма на прелитащите тела. Не си представяйте просто цирк. Не си представяйте и „Сирк дьо солей“.

„Абсолютен триумф“, пише британският „Гардиън“ за австралийското шоу. „Физически театър, който ти отвява главата“, допълва специализираното изданието на Единбургския фестивал, най-големия фестивал на изкуствата в света. А според оценката на авторитетното списание за изкуство „Стейдж“:

„Тези каскади, предизвикващи гравитацията, спират дъха, удоволствие е да гледаш“

Gravity & Other Myths се събират преди 10 години и създават нов вид акробатичен физически театър, който чупи моделите едновременно на цирковото и на театралното изкуство. Компанията е носител на няколко престижни награди за съвременен танц, театър и цирк в Европа и Австралия.

До момента A Simple Space е представен в 14 държави на 6 континента. Спектакълът е сред най-зрелищните събития на ONE DANCE WEEK 2019 и е подходящ за зрители над 7-годишна възраст.

Билети се продават онлайн в системата на EpayGo.bg и на касите на EasyPay. Поради големия интерес организаторите препоръчват предварителното им закупуване.

Ето какво още можем да очакваме от One Dance Week 2019:

 

ONE DANCE WEEK 2019: Очакваме Peeping Tom с ДЕТЕ

След миналогодишното издание, нямаме търпение за One Dance Week 2019:

С не укротен глад за изкуство очакваме НОЩ и АТМА на One Dance Week 2018

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук