нови книжни любови - С книги под завивките

Търсите си нови книжни любови? Ние също. И дни преди откриването на Пролетния базар на книгата се допитахме до Темз и Антон от любимия ни влог – С книги под завивките.

Нови книжни любови – С книги под завивките: 1 част

… в която научаваме кои са Темз и Антон и защо този път са под чужди завивки.

И с уточнението, че им е трудно да препоръчат само няколко заглавия, в тази част Темз отличава „Написано в сянка“ на Дейвид Мичъл (Изд. Прозорец) и „Братоубийците“ – непревеждания досега у нас роман на Никос Казандзакис (Изд. Сиела).

Антон, който чете много фантастика, започва с „нещо, което в някаква степен също е фентъзи“ – „Бог не е велик. Как религията отравя всичко“ на Кристофър Хичънс (Изд. Сиела) и „Заклеващия“ на Брандън Сандерсън (Изд. Студио Артлайн).

В тази част споменахме и:

“Аскетика”: между философията и поезията. Където Бог е глагол, а човекът – “направен от кал и сънища” (ревю и избрани цитати)

Нови книжни любови – С книги под завивките: 2 част

… в която се чудим плямпало ли е Антон и може ли Темз да говори кратко за българския роман, който горещо препоръчва – „Остайница“ на Рене Карабаш (Изд. Жанет 45).

Антон отново ни съблазнява с фентъзи поредица, а Темз го изненадва с ексклузивна новина за един от любимите му автори – Анджей Сапковски.

Нови книжни любови – С книги под завивките: 3 част

… в която Темз, чиито вкус за поезия толкова харесваме, препоръчва стихосбирката „Втора кожа“ на Катерина Стойкова (Изд. ICU).

А след като леко се натъжаваме от темата ѝ, „мъжът в стаята“ разведрява обстановката с препоръката си  на “Автобиография. За какво служи този бутон?” на Брус Дикинсън (Изд. Сиела). Темз ни препоръчва и „4 3 2 1“ на Пол Остър (Изд. Колибри).

Научаваме и доста подробности от кухнята на С книги под завивките, щракаме с пръсти, Темз благодари на стотиците гласували за #КоткаЗаТемз, но въпреки вота им, Антон е по-склонен да се сдобият с „нещо друго“

Ние също препоръчваме:

Разпъната на простора, “Втора кожа” е навременна книга и красива поезия

Нови книжни любови – С книги под завивките: 4 част

… в която продължаваме да щракаме с пръсти и напълно минаваме на вълна комикси. Антон препоръчва графичната новела на Константин Витков – Титис – „Jack Eridon: Крадецът на спомени“ (Изд. Студио Артлайн).

Темз не му отстъпва с „Невероятните приключения на Кавалиър и Клей“ на Майкъл Шейбон (Изд. Еднорог).

Накрая двамата стигат и до сделка, в която се договаря котка за Темз и ново интро на влога, което да изпее Антон.

Ние също препоръчваме:

“Невероятните приключения на Кавалиър и Клей” – между красива лудост и суров урок по обществена анатомия (ревю, откъс и избрани цитати)

Темз и Антон можете да отриете както в YouTube канала и фейсбук страницата на Книги под завивките, така и в личните им блогове – Книжно: На по книга две и Блогът на Бирето.

Защото, също като нас, те вярват, че

четенето е любов!

А ако за вас няма значение колко скоро са издадени книгите, които ще четете, ви препоръчваме също:

20 книги, които да (си) подарите за Коледа

12 книги, с които да започнете 2018 г. (откъси и ревюта)

20 книги – букет от изживявания – за пролетта на 2018 г. (откъси и ревюта)

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук