Фотографът Ивайло Петров и актрисата Весела Бабинова разказват за "25-и кадър"

Срещаме ги на откриването на изложбата на „25-и кадър“ – удивителни, концептуални портрети, основаващи се на филми, които от своя страна са основани на книги. Да, сложни взаимовръзки, преплитащи много изкуства. Но през обектива на Ивайло Петров, с Весела Бабинова като модел, е толкова леко да бъдат възприети и усетени.

Ивайло Петров за фотографията с идея и послание

Ивайло Петров по време на импровизираното ни видео интервю

С един от любимите ни български фотографи разговаряме за съвременния сюрреализъм, фотографията с идея, посланията. За личните му проекти. За всичко „Отвъд портрета“

Фотографиите от „25-и кадър“ са създадени от творческия тандем на Ивайло Петров и Емануела Беловарски от Whaleworx Studio.

„Семпли и директни портрети“, дело на Ивайло Петров

Фотография с идея – Модерните светци

Личните проекти на Ивайло Петров – защото „фотографията има силата да  променя“

Видинският драматичен театър „Владимир Трандафилов“ е първата сграда в България, построена специално за целта да бъде театър (1891 г). Намира се в самото начало на крайдунавския парк в града, площад „Европа“. Ивайло Петров споделя една разходка из него и какво е състоянието, в което сградата се намира в момента, както и условията, при които постоянните и гостуващите актьори пребивават зад сцената и отвъд салона и ложите.

„Портретите на срама“ е кратък личен проект, който Ивайло Петров заснема в спортната и хотелска част на Гребна база – Видин, потресен от условията, в които са принудени да тренират спортистите там и да печелят титли въпреки тях (може да го разгледате подробно в behance). След огромния отзвук, който серията фотографии получава, са написани два законодателни проекта за Гребната база. Не сме се съмнявали, че Ивайло е прав за силата на изкуството си…

Весела Бабинова за ролите си в „25-и кадър“ и „Вездесъщият“

Весела Бабинова, която добре познаваме от театралната сцена, видяхме наскоро във филма „Вездесъщият“ (като, разбира се, не се сдържахме да споделим възторга си, както от новата българска лента, така и от играта на чудесно подбраните актьори).

Ето как гледахме „Вездесъщият“ ние:

Вездесъщият – сурова кино приказка, разказана красиво

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (50%)
  • вдъхновяваща (50%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук