Още новини за почитателите на доброто кино от Киномания 2021.

Едно от най-дългоочакваните филмови заглавия тази година безспорно е Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън, дело на неподражаемия Уес Андерсън. Най-новото творение на режисьора ще могат да видят първо зрителите на Киномания на 16 ноември в кино „Люмиер”.

Артър Хауицър младши (Бил Мъри) e главният редактор на уважавано списание, който е намерен мъртъв в офиса си във Франция. За да създадат некролог се събира избраният лично от него работен екип, заедно с любимите му автори.

Всеки от тях разказва по една история – пътепис за най-запуснатите кътчета на града, история за освидетелстван престъпник и художник (Бенисио дел Торо) и неговата муза- надзирател (Леа Сейду), хроника за любов и смърт на барикадите в разгара на един студентски бунт и за паметна вечеря с полицейския комисар и личния му готвач.

Изпълнен с оригинални скечове, носещи хапливостта на конкретно прословуто нюйоркско списание, на което филма отдава почит, Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън включва феноменални изпълнения от куп бележити актьори, всеки от които демонстрира особена изобретателност спрямо детайлите в своята роля.

Актьорският състав е повече от впечатляващ, като освен нашумелият напоследък Тимъти Шаламе,в екипа влизат: Бенисио Дел Торо, Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Леа Сейду, Франсис Макдорманд, Лина Кудри, Джефри Райт, Матийо Амалрик, Стивън Парк, Бил Мъри и Оуен Уилсън. Участват още: Лиев Шрайбър, Елизабет Мос, Едуард Нортън, Уилям Дефо, Лоис Смит, Сърша Ронан, Кристоф Валц, Джейсън Шуорцман, Тони Револори, Рупърт Френд, Боб Балабан, Анджелика Хюстън и др.

Новият филм на именития испански режисьор Карлос Саура, също е сред чаканите събития на Киномания. Кралят на целия свят можем да видим на 23 ноември в кино „Люмиер”. Испанско-мексиканската продукция е с участието на четирима млади танцьори и пресъздава традиционни музикални танцови традиции в Мексико. Мануел, известен театрален режисьор, подготвя новата си постановка – мюзикъл за работата по музикален спектакъл. Той се обръща към Сара – известна хореографка и негова бивша съпруга, за да му помогне с подбора на танцьорите и с режисурата. Покрай младата звезда – танцьорката Инес – в сюжета се вплита историята на нейния баща, имащ проблеми с местни бандити. В готовия спектакъл по уникален начин се вплитат трагедия, измислица и реалност, а всичко това се случва на фона на въздействаща мексиканска музика

Още за Киномания 2021

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук