Камбаната

Софийската премиера на спектакъла „КАМБАНАТА” е едно от специалните събития, с които Киномания ще изненада публиката си. Зрителите ще могат да видят постановката на 26 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

Камбаната

По романа на Недялко Славов
Режисьор Деян Донков
Моноспектакъл на Деян Донков
Пламена Иванова в образа на Лейла
Сценограф – Никола Тороманов
Музика – Петя Диманова
Видео дизайн – Марио Стойнов
Хореограф – Деян Георгиев
Фотограф – Стефан Н. Щерев
Със специалното участие на Оркестър “Карандила”

„КАМБАНАТА” е моноспектакъл на Деян Донков по едноименния роман на Недялко Славов. Трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.

„КАМБАНАТА” е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност. Сценичното действие ни сграбчва с мощната енергия на тоталното актьорско превъплъщение на Деян Донков.

Като контрапункт през спектакъла преминава лирическата музикална тема – песента на неговия герой Вено, изпълнявана на живо от оркестър Карандила.

Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното, кинематографично въздействие на спектакъла.

„Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце”. Д. Донков

КАМБАНАТА е театрално събитие, коeто възприемаме със сетивата и емоциите си.

Чичо Коледа

Смешно-тъжният „Чичо Коледа” е сред интригуващите предложения на Киномания

Българският филм ЧИЧО КОЛЕДА, отличен с Награда на публиката на фестивала „Златна роза” във Варна, както и с Наградата на град Варна на фестивала „Любовта е лудост” е едно от любопитните предложения, което Киномания ще покаже на зрителите си.

„Смешно-тъжният” филм (по определението на самия му режисьор) ще бъде показан на 23 ноември от 19:00 часав зала 1 на НДК. Продукцията е с участието на куп обичани български актьори като: Филип Аврамов (в ролята на Чичо Коледа), Ален Ангелов, Малин Кръстев, Симона Халачева, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Китодар Тодоров, Меглена Караламбова, Ивайло Драгиев, Аня Пенчева. Режисьор на ЧИЧО КОЛЕДА е Ивайло Пенчев, познат на публиката с филмите „Летовници” и „Като за последно”, а историята е базирана на действителни събития.

В центъра на сюжета са двама персонажи: дете, което мечтае да има семейство и мъж, облечен като Дядо Коледа, който е загубил самоличността си. Историята заплита съдбите и на таксиметров шофьор и момиче, готово на всичко, за да осъществи мечтата си. В лавината от комични ситуации всеки търси онова, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа.

Още за Киномания 2021

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук