Подаряваме 4 книги (с автограф от авторите!)

Играта приключи. Честито на победителите Ани Цанева, Христина Владимирова, Теми Панайотова и Мартин Димитров!

Благодарим от сърце на всички за участието и интереса!

Очаквайте скоро новите ни игри – за книги, за билети за кино и театър и др. Следете за скорошното им обявяване в седмичния бюлетин, който получавате на мейла си (може да се запишете тук: http://jasmin.bg/sedmichen-byuletin-na-jasmin-bg/)

* * *

В чудния, книжен месец април, започващ с Международния ден на детската книга (02.04.) и увенчан от Световния ден на книгата и авторското право (23.04.), бихме искали да ви срещнем с български писатели и техните книги. Затова обявяваме нова игра, съвместно с ИК “Сиела”:

Срещнете се с български автори! Оставете ни да ви изненадаме…

Подаряваме 4 любими заглавия. При това с автограф! Жребият ще реши не само кои са победителите, а и кое заглавие ще държат в ръцете си – всеки изтеглен на случен принцип късметлия няма да знае коя точно от 4-те книги ще получи. Докато не разтвори куриерската си пратка.

За да участвате в играта, е нужно единствено да тагнете в коментар под поста приятел, с когото бихте споделили всяка изненада:

Успех на всички участници в новото ни книжно предизвикателство!

Победителите ще изтеглим на случаен принцип на 23 април.

Общите условия на играта може да прочетете тук. Участието ви в играта с коментар под поста, обявяващ я във фейсбук, означава, че ги приемате.

Предоставената лична информация от победителите в играта е защитена и ще бъде използвана единствено за нужната идентификация на спечелилите и изпращането на книгите.

Книгите-изненада

Английският съсед

По повод 10-годишния юбилей от излизането на една от най-запомнящите се хумористични книги в съвременната българска литература – „Английският съсед”, първият роман на писателя-сатирик Михаил Вешим – по книжарниците е новото луксозно издание на творбата, облечено в твърди корици и илюстрирано от художника Дамян Дамянов.

В юбилейната книга Вешим разказва как му е хрумнала идеята за този сюжет и кои са лицата, вдъхновили персонажите в романа.

Писателят проследява и историята на творбата – от фейлетона във в-к „Стършел”, през радиопиесата „Нотингам Форест” и новината за конкурса за сценарий на комедиен сериал от 8 епизода на Българска национална телевизия, който „Английският съсед” не печели, та чак до написването и публикуването на романа през 2008 г. и последвалия успех.

Лисицата

Ново преработено издание на романа „Лисицата” на Галин Никифоров.

В свят от полуистини и полулъжи, в свят, в който единствената реалност е да намерим покой – и да обичаме, в малкото време, което ни е дадено – се простира през времето и пространството една загадка за смисъла на човешкия живот и за смирението пред неизбежността на смъртта.

Удивителна жена, пренесла през вековете обичта към детето си, и полицейски психолог, раздиран от демоните на собствената си вина, който разследва най-загадъчното убийство в кариерата си.

Закриляни от могъща сянка, която бди над тленното им съществуване с необикновената си справедливост, те търсят трудния път един към друг. А в междуредията на тяхната история се преплита легендата за митичната лисица.

Лисицата, която според една китайска притча знаела тайната на „златното хапче“ – безсмъртието, но не се възползвала от нея.

Фламинго за обяд

Фламинго за обяд (корица)

След няколко години мълчание писателят Любомир Николов се завръща на литературната сцена с „Фламинго за обяд”.

Новият сборник с къси разкази на Николов съдържа 50 кратки истории, които, в типичния за автора си стил, издават по елегантен начин високата ерудиция и финото чувство за хумор на Николов.

Оставайки верен на стила си, авторът на „Щастливите хора” ни запознава с истински пъстроцветна палитра от персонажи, които едновременно разсмиват, натъжават и провокират читателя да се замисли малко по-дълбоко над ежедневното и над света, който ни заобикаля.

Сред героите във „Фламинго за обяд” са  човекът бонзай, 22-годишният философско-стоически изследовател Марко и хазайката му в околностите на Братислава г-жа Бехерова, равнодушният селски клисар, който разговаря с кон и с… Чингис хан, нестандартният диктатор, който обича графитите и мечтае от дете да боядиса целия свят, няколко колоритни крадци на фламинго и още куп непредвидими чудаци.

Блъф

В края на 80-те години на XX век Украйна поема своя път към демократичното развитие.

Но това е и времето на разпределяне на територии на влияние в областта на наркотрафика и хазарта между различните групировки на украинската мафия.

Настава времето на онези, които нямат никакви скрупули и задръжки

Именно в тези размирни времена се развива действието на завладяващия трилър „Блъф” от Георги Стоянов – дебютния роман на младия автор, обещаващ да се превърне във водещото име на жанровата литература у нас.

Брутален, изпълнен с неочаквани обрати и майсторски написан, „Блъф” ще ни увери, че „пътят към ада е постлан с добри намерения.” Важното е да заложиш на правилната карта. И да си готов да загубиш всичко.

Откъси от книги на любимите автори:

Откъс от “Фламинго за обяд” на Любомир Николов

Откъс от “Тяло под роклята” на Галин Никифоров

Откъс от “Блъф” на Георги Стоянов

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (50%)
  • любопитна (25%)
  • забавна (25%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук