Tonight, Dr. Bull tackles a jury's subconscious gender bias in 'The Woman In 8D.'

Публикувахте от Bull в Вторник, 1 ноември 2016 г.

Кой вид динозавър бихте си избрали да бъдете? Кои животни обичате повече – котки или кучета? Как се разболявате? Може ли някой съзнателно да „подскаже“ на мозъка ви какво да облечете? Обичате да правите сладкиши или сте по-добри майстори на основните ястия?

Отговорите на тези, обвити в психологически тайни въпроси, дава сериалът на американската телевизия CBS, който радва почитателите на мистериозните крими и адвокатски случаи (като мен) вече втори сезон.

Разкритията на блестящия психолог д-р Джейсън Бул са вдъхновени от реална личност – д-р Фил Макгроу, основател на една от най-успешните фирми за консултантски услуги на всички времена и един от създателите на сериала. Гениалният познавач на човешкото поведение и консултантският му екип от ненадминати експерти съчетават психология, интуиция и технологии, за да донесат победа на клиентите си в заплетените съдебни дела.

First Look – The team goes up against a popular podcast in next week's Bull. http://bit.ly/2d6Y4Sd

Публикувахте от Bull в Четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Сюжетът

Акцентът на историите е поставен върху избора на съдебни заседатели, които вземат ключовите решения в един съдебен процес в САЩ. С помощта на технологически издържан психологически модел екипът на д-р Бул наема хора, които имат „огледални“ характери на всеки един член на журито и ги използват, за да репетират и тестват стратегиите си пред тях и така да прогнозират изхода от делото.

Същевременно, те проучват до най-малката подробност и самите заседатели, за да намерят най-правилния начин да ги убедят в тезата си. Разбира се, „нашите хора“ (почти) винаги защитават добри каузи, измъкват невинни хора от капаните на обърканата съдебна система и възвръщат справедливостта.

Историите са разнообразни и интересни – от убийства до спорове за интелектуална собственост, от ВИП скандали, през понзи схеми, до защита на учители и лекари, отдадени на професията си, както и на такива, които търсят себе си.

Не по-малко интересни са и сюжетните истории около личния живот на героите, макар че тези линии се развиват бавно и не са от най-важните в сериала. А и не би трябвало да бъдат, защото според мен, именно когато такъв тип тематични сериали спрат да показват интересни казуси във всеки един епизод, то те губят и интереса на зрителя. Или поне моя със сигурност :-)

Happy Thanksgiving Bull Fans! 🍂 http://bit.ly/2flEFA8

Публикувахте от Bull в Четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Екипът

Безспорно д-р Макгроу и неговият съзаклятник по мисия, Пол Атанасио, си подсигуряват успеха на своята продукция и с избора на един много свеж, професионален и шарен екип.

Ролята на д-р Бул е поверена на дългогодишната звезда на CBS Майкъл Уедърли, станал световно известен с ролята си на специален агент Тони ДиНозо в сериала „Военни престъпления“ (NCIS). И ако новата роля го потапя малко повече в страната на сериозността и науката, то чарът, харизмата и окото за женска красота, характерни за героя му в NCIS, се пренасят и в кожата на Бул.

Дясната ръка на психолога е чаровната блондинка Мариса Морган (Дженива Кар). Умна, състрадателна и интуитивна, тя се грижи за земния образ и финансите на шефа си, а запазената й марка са безупречно стилните дрехи.

Адвокатът в екипа е Бени Колон (Фреди Родригез) – блестящ юрист и непоправим идеалист. Ако се интересувате от начина, по който визията ви влия на хората около вас, непременно трябва да се вслушате в съветите на Чънк Палмър (Кристофър Джаксън), а за въпросите на сигурността и разследванията се грижи специален агент Дани Джеймс (Джейми Лий Кирхнер).

Не на последно място, задачата за спечелване на младата аудитория е поверена на актрисата Анабел Атанасио (и дъщеря на създателя на сериала Пол Атанасио). Нейната героиня Кейбъл е хакер, който може да разбие всеки код и да изрови всяка тайна, скрита дълбоко в интернет пространството. Усмивката, чарът и чудесната й игра пък я правят и една от най-обичаните в героини/ актриси в сериала.

Two birthdays, one week! Today, we celebrate Bull star Annabelle Attanasio! 🎉 Happy Birthday, Annabelle! 🎂

Публикувахте от Bull в Петък, 11 май 2018 г.

Все още не е ясно дали „Д-р Бул“ ще има и трети сезон през есента, но сериозният архив от над 40 епизода е едно добро начално предизвикателство за дедуктивните ви способности.

* * *

geriКолонката на Гери е поредица на първия ни гост-автор – Гери Бенчева. Блогър, пътешественик, страстен почитател на хубавата литература, кино и театър, Гери е автор на блога Приказки и мисли за непораснали деца.

„От онези с многото мечти и големите емоции. И от онези, които събират усмивки“, както казва тя.

Гери ще продължава да ни вдъхновява да четем книги, да заставаме пред малкия и големия екран, да пътешестваме… да откриваме красотата на света.

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (50%)
  • любопитна (17%)
  • забавна (17%)
  • гореща (8%)
  • щура (8%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук