Знаете ли, че 70% от жените в Англия са под огромен стрес, заради очакването да бъдат “идеални” във всичко – като майки, съпруги, служителки, дори лидери…

И не само там, нали?

Горното обаче било установено от компанията Sanctuary Spa, която, опирайки се на собствена анкета, както и на официалната статистика, установила плачевните данни. Така се родила кампанията им #LetGo, насърчаваща жените – на всяка възраст – да се отпускат по-често. Да си почиват, да забравят, да мечтаят. Да бъдат вместо да правят. Да бъдат такива, каквито винаги са искали, за да не изричат никога фразата:

Ако бях млада днес

Пълният текст на кампанията

„Ако бях млада жена сега, не знам как бих се справила. С всички неща, които съществуват днес – възможностите, технологиите…

Предпочитам да мисля, че това би бил свят на удоволствия. Но се страхувам, че вместо това би бил единствено свят на натиск. Натиск да бъдеш идеалната майка, идеалната съпруга, идеалната приятелка. Натиск да бъдеш успешна, началник, лидер!

Ако имах отново времето си, не бих правила списък на нещата, които трябва да свърша. Бих направила списък на нещата, които да не върша! Бих си дала време да се отдам на нещата, които – сега разбирам – са най-важни.

Какво ли не бих дала да удължа целувките за лека нощ, вместо да се оплаквам, че утре ще ставам рано! Какво ли не бих дала за още секунда, за да прегръщам децата си, преди да са станали твърде големи, за да ги държа в прегръдките си! Какво ли не бих дала за още пет минути на дансинга, докато краката ми още са достатъчно силни, за да ме държат!

Не става въпрос за това да спрем борбата за равенство. Моето е поколението, което си изгори сутиените! Но никога не сме били в опасност да изгорим от стрес…

Не! Става въпрос за теб като човешко същество. Това е най-важната дума – да съществуваш. Да се потопиш в момента. Да бъдеш в мир със света. Да бъдеш по-добра със себе си. Да бъдеш по-добра и с останалите.

Да си способна да се отпуснеш и да бъдеш горда, когато го направиш.

Повярвайте ми, ако бях по-млада жена сега, щях да прекарвам повече време съществувайки, не правейки.”

Източник, снимки и видео: sanctuary.com/letgo

Още размисли по темата – от влюбен в яркия стил на възрастните хора фотограф:

За красотата няма възраст! Удивителен фотопроект го доказва (обновена галерия)

Стил за напреднали: фотограф предизвиква стандартите, приравняващи красотата на младостта

Повечето ни читатели намират статията за удивителна. А ти?
  • удивителна (20%)
  • вдъхновяваща (20%)
  • любопитна (20%)
  • забавна (0%)
  • гореща (20%)
  • щура (0%)
  • необикновена (20%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук