„Полетът – портрети за слушане“ представя вдъхновяващите истории на петима души, преодолели различни житейски предизвикателства и намерили в себе си силата и способността да се издигнат над тях.

Изложбата е вдъхновена от повестта–басня на на Ричард Бах „Джонатан Ливингстън Чайката“ и е втората колаборация на артистите Инна Павлова, Мира Владимирова-Йондър, Иво Недялков и Атанас Севов. Колективът представи интерактивното сетивно пътешествие Инсталация на забравата заедно с Искра Йорданова през 2022 г.

Настоящият им проект изследва основните теми, застъпени в „Джонатан Ливингстън Чайката“ – пътят на различния и стремежа към себепознание и развитие, въпреки трудностите. Предстоящата изложба с портрети за слушане споделя историите на петима души, справящи се с различни житейски и здравословни препятствия.

Всяка история в проекта е уникална, но участниците са обединени от една обща нишка – смелостта да се справят със затрудненията и да търсят път към светлината. Авторите ги наричат „летящи хора“ – олицетворяващи силата и стремежа да разперим крила и да полетим, въпреки пречките. Четиримата артисти изследват възможните пътища за вдъхновение през споделяне на личното преживяване и опит между хората. Какво е животът, как да открием своя смисъл са само част от въпросите, чиито отговори търсят за себе си участниците в изложбата.

Откриването на „Полетът – портрети за слушане“ е на 19-и юни 2023 г, от 18.00 ч. в Национален студентски дом, балкон, етаж 2

Последващи дати: 20 – 24 юни 2023, 16 – 20.00ч.

За авторите

Мира Владимирова-Йондър завършва литература, театър и актьорско майсторство във Великобритания, а откакто се завръща в България през 2021 г. като артист на свободна практика и координатор на артистични и социални проекти.

Иво Недялков изучава фотография и завършва операторско майсторство. Участвал е в многобройни социални проекти и такива, свързани с визуални изкуства. Вдъхновява се от всичко, носещо енергията на живота – светлини, сенки, силуети, отражения, хора – познати и непознати.

Инна Павлова е художник-илюстратор, работила е в областта на театралния плакат и печатните издания, пише и илюстрира книги за деца. В момента интересът ú е насочен към арт терапията и изследването на човека и душата през изкуството.

Атанас Севов работи в сферата на телекомуникациите, свири на диджериду и флейта, композира музика. Съчетавайки творческа и инженерна мисъл, се грижи за техническото реализиране на идеите.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук