Маргарита Младенова и Иван Добчев са гости в публична среща, посветена на провала

Основателите на Театрална работилница “СФУМАТО” и двама от най-ярките имена на българския театър – Маргарита Младенова и Иван Добчев ще бъдат гости в последната публична среща от първия сезон на проекта Артисти говорят за провала. Инициативата на Сдружение “Стайна температура” се реализира от пролетта на тази година, а домакин е пространството на Движенческа лаборатория ХОД (бул.”Черни връх” 43).

Публичният разговор с двамата режисьори, открит за всеки, който желае да присъства, ще се проведе на 25 ноември (събота) от 17.30.

Поради по-големия интерес към събитието, организаторите дават възможност за предварителна регистрация на hi@hod.bg.

Дискусионният панел Артисти говорят за провала ще се проведе за осми пореден път, като до момента гости по темата за неуспехите и краха като трамплин, алтернатива или личен избор, са били кинорежисьорът и председател на Сьюза на филмовите дейци в България Милко Лазаров, интердисциплинарната артистка от Ню Йорк Ким Холеман, фотожурналистът с международна кариера Николай Дойчинов, съоснователите на Международния фестивал “Антистатик” Ива Свещарова и Вили Прагер, хореографът Галина Борисова и др.

Артисти говорят за провала е проект с периодичен характер, които нарушава медийното говорене с фокус върху успеха като същинския повод за обмен на идеи или диалог в неформална обстановка. Като поставя фокус на внимание върху провала, като в личен, така и в професионален план, инициативата, в действителност, разгръща много повече и неочаквани пластове от публичните образи на гостуващите хора. Всеки един от тях съзнателно решава да сподели опит от първо лице за влиянието и бумеранга на неуспеха в живота си, което за всички 7 срещи до момента, проведени в Движенческа лаборатория ХОД, е дало яснота, че именно тези моменти, са били от решаващо за всичко останало значение.

Проектът на Сдружение “Стайна температура” Артисти говорят за провала цели също така да запознае артистичната гилдия с различните възможности, които дава независимото пространство ХОД Движенческа лаборатория, както за резидентски програми с български и международни артсити, така и за класове по практически дейности между творци, уъркшоп обмени или дискусионни срещи. 

*****  

Проектът, част от който са серията дискусии “Разговор за провалите” е част от по-мащабната инициатива “Културен календар в Ход”, осъществена с подкрепата на Столична община – Столична програма “Култура”.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук