Десетото издание на „Кино за пътешественици” ще стартира на 1 август в „Културен център G8” с премиерата на филма „Аз и Африка” на мароканския пътешественик Отман Золати.

Отман никога не е напускал родното Мароко и от малък иска да стигне до най-южната точка на Африка. Той е само на 20, има едва 80 долара в джоба, а мечтата го зове.  Заминава съвсем неподготвен, но пътят го учи на всичко. За почти 4 години той изминава над 30000 км през 24 държави. Тръгва на колело, а стига до крайната точка на скейтборд. На пътя му застават гладът, жаждата, маларията, безкрайни въртележки с визи и един арест, но нищо не може да го спре. На много места си мисли, че го чакат врагове, а открива приятели. Домът му липсва, но вече обмисля накъде да продължи. А опасната, тъмна и сурова Африка се оказва един колоритен и жив континент, пълен с изненади.

Преди прожекцията на филма Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще разкажат за тяхното приключение с камион из Африка, което започва от ЮАР, преминава през Намибия и Ботсвана и приключва при водопада Виктория на границата между Зимбабве и Замбия.

Ден след началото, на 2 август, ще бъде премиерата на филма „Речни хора”. Мирослав предприемa опасна експедиция в Амазонската джунгла, за да се срещне с речните хора, които отказват да живеят в цивилизацията. В дивото всеки се придвижва, както успее, яде каквото си улови, спи, където намери подслон и се спасява, както може. С двама приятели и упътвания на хартия в джоба, той тръгва към земите на племето мацес, което живее в сърцето на джунглата, някъде на границата между Перу и Бразилия. 

Преди прожекцията Светлана Дамянова ще сподели със зрителите за своето пътешествие из Перу, което включва изкачване до Мачу Пикчу по Пътеката на инките и вълнуващи дни из амазонската джунгла и националния парк Ману.

На 3 август Екатерина Петрова ще представи своята книга „Нещотърсач” преди прожекцията на филма „Когато музиката разказва история”. Дорота и Катержина заминават за Централна Азия, за да съберат автентична музика от региона и да се потопят в местната атмосфера, благодарение на разказите на хората от Казахстан, Киргизстан и Монголия. Едно впечатляващо приключение, в което музиката чертае маршрутите през непознати и чакащи да бъдат открити места.

Премиерата на „Петото слънце” ще бъде на 9 август. Филмът проследява финландския пътешественик Пану Хейкуринен, който решава да измине пътя от Хелзинки до Кернс в преследване на пълно слънчево затъмнение. Двама италианци приемат предизвикателството да заснемат пътя на Пану, но финландецът няма предварителен план, който да следва, той просто иска да стигне до целта си – Австралия.

Преди прожекцията Габриела Цекова ще сподели за своето пътешествие из Казахстан.

Вечерта на 11 август е посветена на Пътя Камино.  Първо Стефан Касев ще разкаже за своите преживявания по Пътя и ще представи книгата си „Това е краят на света и се чувствам добре“. А след това ще гледаме филма „Камино де Сантяго“ на швейцарските режисьори Йонас Фрай и Мануел Швайцер. Един път и хиляди човешки съдби. Хора от цял свят се стичат, за да извървят своя поклоннически маршрут. Някои тръгват в търсене на новия си житейски път, други, за да видят докъде ще стигнат физическите им възможности, а трети – просто да се забавляват и да срещнат нови приятели. Целта на всички е да достигнат до мощите на Свети Яков в Сантяго де Компостела.

На 12 август ексклузивно ще бъде прожектиран филма „На север от слънцето”. Инге и Йорн прекарват девет месеца студена норвежка зима в необитаемия залив на изолиран арктически остров, близо до атлантическите брегове на Северна Норвегия. Най-добрите вълни за сърф в света са тайната на този пустеещ залив.

Преди прожекцията Мая Сапунджиева и Ивайло Сапунджиев ще разкажат на зрителите за техните приключения в Исландия.

„Кино за пътешественици” ще продължи до 17 август, когато ще закрием събитието с прожекция на филма „Чай масала” и презентация за Индия на Мартин Борисов.

Пътешествията на кино ще стартират всяка вечер в „Културен център G8” и „Евро синема” от 1 август до 17 август. Над 20 филмови заглавия ще отведат пътешествениците до мечтани и труднодостъпни точки на Земята.

КИНО ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ – Програма

Културен център G8

01 август – 18.45

С камион из Африка

ПРЕЗЕНТАЦИЯ на Здравко Григоров/Ангел Хаджийски

ЕКСКЛУЗИВНО

Аз и Африка

Africa and I

Мароко-ЮАР 90’

Режисьори: Крис Грийн и Отман Золати

Отман никога не е напускал родното Мароко и от малък иска да стигне до най-южната точка на Африка. Той е само на 20, има едва 80 долара в джоба, а мечтата го зове.
Заминава съвсем неподготвен, но пътят го учи на всичко. Една детинска авантюра се превръща в епично пътешествие.
За почти 4 години той изминава над 30000 км през 24 държави. Тръгва на колело, а стига до крайната точка на скейт.
На пътя му застават гладът, жаждата, маларията, безкрайни въртележки с визи и един арест, но нищо не може да го спре. На много места си мисли, че го чакат врагове, а открива приятели. Домът му липсва, но вече обмисля накъде да продължи. А опасната, тъмна и сурова Африка се оказва един колоритен и жив континент, пълен с изненади.

***

2 август – 19.00

Перу

ПРЕЗЕНТАЦИЯ на Светлана Дамянова

ЕКСКЛУЗИВНО

Речни хора

Matses

Чехия – Перу 45’

Мирослав предприемa опасна експедиция в Амазонската джунгла, за да се срещне с речните хора, които отказват да живеят в цивилизацията. В дивото всеки се придвижва, както успее, яде каквото си улови, спи, където намери подслон и се спасява, както може.

С двама приятели и упътвания на хартия в джоба, той тръгва към земите на племето мацес, което живее в сърцето на джунглата, някъде на границата между Перу и Бразилия. 

***

3 август – 19.00

„Когато предмет разказва история”

ПРЕДСТАВЯНЕ на книгата НЕЩОТЪРСАЧ от Екатерина Петрова

ЕКСКЛУЗИВНО

Когато музиката разказва история

When Music Tells the Story

Чехия, 45

Режисьор: Катержина Кутна

Дорота и Катержина заминават за Централна Азия, за да съберат автентична музика от региона и да се потопят в местната атмосфера, благодарение на разказите на хората от Казахстан, Киргизстан и Монголия. Едно впечатляващо приключение, в което музиката чертае маршрутите през непознати и чакащи да бъдат открити места.

***

4 август – 19.30

Исландия наведнъж  72’

Елате на едно вълнуващо пътешествие из най-загадъчната европейска държава. Потопете се в ледените води на водопада Гюдълфос, почувствайте топлината на безбройните термални извори, пръснати из цялата страна, усетете приятния допир на покритите с мъх вулканични масиви, прекарайте една незабравима нощ съзерцавайки Северното сияние и за финал вижте отблизо тъпоклюните кайри, превърнали се в емблема на Исландия.

***

5 август – 19.00

ЕКСКЛУЗИВНО

През Памир към Каракорум

Франция 60’

Pamir to Karakoram

Режисьори: Клер Коте, Антоан Коте

Памир и Каракорум са две от най-високите международни пътни връзки в света.
Те свързват Таджикистан, Киргизстан, Афганистан, Китай и Пакистан.
Антоан и Колет обичат планината, а тук тя е навсякъде около тях. Въртят педали по стария търговски Път на коприната, наслаждават се на природата, но пътят се оказва истинско предизвикателство за духа и тялото. На места височината е над 4600 метра, диша се трудно, температурните разлики са големи, а храната и водата често са кът, независимо че са на международен път. Колкото и да им е тежко, незабравимите места, до които ги отвежда пътят всеки ден, ги карат да забравят всички неволи и лоши спомени. А най-ценното, което помнят до днес, са хората, които срещат по пътя.

5 август – 20.15

Далечни острови 88’

Далеч на север, в град Лонгир в Свалбард слънцето изгрява през април и залязва чак през август, но когато падне нощ през октомври, се зазорява чак през март. На канарския остров Ел Йеро слънцето залязва всеки ден, но е вечно лято. Най-северната и най-южната точка на Европа са колкото далечни, толкова и близки, защото крайните населени места са надалеч от всичко и там винаги нещо не достига.

***

6 август – 17.00

Повярвай, за да видиш 97’

От Корея до Сибир, от Индия до Мексико, от Гренландия до Малта, в търсене на еднаквото в различното и на това какво стои отвъд осезаемото, 12 духовни лидери ни запознават със своите практики в постигането на хармония между човека и природата.

Всеки от тях изповядва своята религия и е представител на различна култура някъде по света. Те са напълно непознати един за друг, изпълняват различни духовни церемонии, но са негласно свързани в мислите и обединени в посланието за любов.

***

7 август – 19.00

Крилете на Киргизстан 74’

„Крилете на Киргизстан” представя живота по високопланинските степи на планината Тяншан – дом на хиляди животни и семейства номади, които ежедневно се борят с трудните условия, в които са принудени да живеят. Филмът ни представя живота на поколения номади, които разказват своите истории, примесени с елементи от местния фолклор на фона на завладяваща традиционна музика.

8 август – 19.45

Моят север е на юг 99’

Известният лозунг „Нашият север е на юг“, символ на единството и независимостта на държавите от Латинска Америка, вдъхновява една чилийка да пътешества в седем от тях, за да ги опознае и да разбере, какво ги свързва и какво ги разделя. Куба, Венецуела, Колумбия, Еквадор, Перу, Боливия и Чили: седем отделни реалности, с общ език и култура, колкото еднакви, толкова и различни.

***

9 август – 19.00

Казахстан

ПРЕЗЕНТАЦИЯ на Габриела Цекова

ЕКСКЛУЗИВНО

Петото слънце

The Fifth Sun

Финландия 90’

Режисьори: Матео Маги, Кристиана Пеки

Wanderlust: силен порив да скиташ и да опознаваш света.

Филмът проследява финландския пътешественик Пану Хейкуринен, който решава да измине пътя от Хелзинки до Кернс в преследване на пълно слънчево затъмнение. Двама италианци приемат предизвикателството да заснемат пътя на Пану, но финландецът няма предварителен план, който да следва, той просто иска да стигне до целта си – Австралия.

***

10 август – 20.00

Сами в Азия 57’

Те обичат приключенията. Единият вече е бил в Азия, а другият отива за първи път. Нямат точен план къде и колко ще останат, но вече са си резервирали първия хостел в Хонконг. Готови са да спят където и да е, да ядат всичко екзотично, което видят, да пътуват с каквото и да е, за да стигнат до всички незабравими места в Югоизточна Азия: в Китай, Тайланд и Камбоджа. Дори да изпуснат някой полет и да се наложи да променят плана, те не се притесняват, защото туристът знае мястото, на което отива, а пътешественикът помни добре мястото, на което е бил.

***

11 август – 19.30

Пътят Камино

ПРЕЗЕНТАЦИЯ на Стефан Касев

И ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „Това е краят на света и се чувствам добре”

Камино де Сантяго 82’

Един път и хиляди човешки съдби. Хора от цял свят се стичат, за да извървят своя поклоннически маршрут. Някои тръгват в търсене на новия си житейски път, други, за да видят докъде ще стигнат физическите им възможности, а трети – просто да се забавляват и да срещнат нови приятели. Целта на всички е да достигнат до мощите на Свети Яков в Сантяго де Компостела.

***

12 август – 19.00

Исландия

ПРЕЗЕНТАЦИЯ на Мая и Ивайло Сапунджиеви

ЕКСКЛУЗИВНО

На север от слънцето 47’

Инге и Йорн прекарват девет месеца студена норвежка зима в необитаемия залив на изолиран арктически остров, близо до атлантическите брегове на Северна Норвегия.
Там те построяват колиба от корени и други отпадъчни материали, изхвърлени на брега, и ядат храна с изтекъл срок на годност от сметищата на магазините. Но и носят със себе си два предмета от извънредно значение: сърфовете, които са най-голямата им мотивация за арктически приключения. Най-добрите в света вълни за сърф са добре пазената тайна на този пустеещ залив.

12 авугст – 20.30

Около света за 1000 дни 43’

Фредрика решава да предприеме най-голямото предизвикателство в живота си и да се впусне в едно дълго приключение с велосипеда си по целия свят. С музика и танци в Иран, изтощително въртене на педалите из планинските пътища на Централна Азия, къмпингуване сред неописуемите красоти на солната пустиня в Боливия и спомени за изключително благоприятните условия за велосипедисти в Нова Зеландия, Фредрика споделя със зрителите за своите 3 години на път.

***

13 август – 17.00

ЕКСКЛУЗИВНО

На свобода: Двама пътешественици. Две години. Една мечта. 120’

Break Free: Two People. Two Years. One Dream

Германия, 2019

Режисьор: Лена Венд

Лена и Улрих вече имат план, палят колата и тръгват: за шест месеца от Хамбург до ЮАР.
Но има нещо, което още не знаят, че никога няма да стигнат дотам.
И както често се случва по време на път, планът се променя: пътешествието става две години, дестинацията е друга, а хотелът вече е палатка на покрива на колата. За две години, два различни свята обитават два квадрата, а в края на пътуването вече нищо няма да е същото.

***

14 август – 18.30

Мамоди 50’

На югозапад в Мадагаскар се намира платото Махафали, където дъжд вали само няколко дни в годината. Местните са измислили изключителен метод, с който да съхраняват водата във вътрешността на баобабите. Фотографът Сирил Корню отива на острова, за да заснеме живота на местните и да разкаже за Мамоди, последният представител на изчезналите майстори, дълбаещи баобаби.

***

15 август – 17.00

Каракорум: Там, където човекът и планината се срещат 48’

Наричат магистралата “Каракорум” осмото чудо на света. Мястото, където планината и човекът се срещат. Пътят е дълъг 1300 км и е изграден в рамките на 12 години, от 1966 до 1978 г. Каним ви на едно незабравимо пътешествие сред красотата на Памир, Хиндукуш, Каракорум и Хималаите.

15 август – 18.30

Вземи красивото с теб 63’

През април 2009 г., Брайс Лемън и сестра му Алиса продават цялото си имуществото и заминават, надявайки се за тях това да бъде едно духовно пътешествие по целия свят.  Но това, което те откриват, надминава очакванията им.
От индианското племе Малеку и древните египтяни до съвременния свят, те осъзнават, че всеобщото търсене на щастие е това, което в крайна сметка ни обединява. Заснет в 27 държави в продължение на десет месеца, филмът носи посланието, че най-важното нещо за всички нас, е да намерим вътрешната красотата.

***

16 август – 18.45

По пътищата на Куба 60’

Изминали са 60 години от Кубинската революция. Днес страната отваря врати към света и хората са любопитни какво ще се промени. Вярват, че са тръгнали по верния път и никой не се замисля, кое е свобода и кое диктатура. Животът на много от тях е минал в труд, глад, музика и танци. На някои – по цял ден на селската нива, на други – в Хавана, но светът им не е много различен. Бедни са, но пари не им трябват, щастливи са и не се оплакват, защото живеят на Острова на свободата.

***

17 август – 19.00

Индия

ПРЕЗЕНТАЦИЯ на Мартин Борисов

ЕКСКЛУЗИВНО

Чай масала 62’

Те са петима индийци от различни касти, живеят в различни градове на страната, имат различни съдби, но ги обединява едно: всичките приготвят най-популярната напитка в Индия – чай масала.   Дали е на улицата, в някоя скъпа чайна или на снимачната площадка, масала нe е просто смес от подправки, а традиция и култура, истинският вкус на живота: от много сладък до горчив и лют.

КИНО ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ

Евро Синема

2 август – 18.30

Повярвай, за да видиш 97’

От Корея до Сибир, от Индия до Мексико, от Гренландия до Малта, в търсене на еднаквото в различното и на това какво стои отвъд осезаемото, 12 духовни лидери ни запознават със своите практики в постигането на хармония между човека и природата.

Всеки от тях изповядва своята религия и е представител на различна култура някъде по света. Те са напълно непознати един за друг, изпълняват различни духовни церемонии, но са негласно свързани в мислите и обединени в посланието за любов.

3 август – 18.30

Крилете на Киргизстан 74’

„Крилете на Киргизстан” представя живота по високопланинските степи на планината Тяншан – дом на хиляди животни и семейства номади, които ежедневно се борят с трудните условия, в които са принудени да живеят. Филмът ни представя живота на поколения номади, които разказват своите истории, примесени с елементи от местния фолклор на фона на завладяваща традиционна музика.

4 август – 18.45

Моят север е на юг 99’

Известният лозунг „Нашият север е на юг“, символ на единството и независимостта на държавите от Латинска Америка, вдъхновява една чилийка да пътешества в седем от тях, за да ги опознае и да разбере, какво ги свързва и какво ги разделя. Куба, Венецуела, Колумбия, Еквадор, Перу, Боливия и Чили: седем отделни реалности, с общ език и култура, колкото еднакви, толкова и различни.

5 август – 18.00

Сами в Азия 57’

Те обичат приключенията. Единият вече е бил в Азия, а другият отива за първи път. Нямат точен план къде и колко ще останат, но вече са си резервирали първия хостел в Хонконг. Готови са да спят където и да е, да ядат всичко екзотично, което видят, да пътуват с каквото и да е, за да стигнат до всички незабравими места в Югоизточна Азия: в Китай, Тайланд и Камбоджа. Дори да изпуснат някой полет и да се наложи да променят плана, те не се притесняват, защото туристът знае мястото, на което отива, а пътешественикът помни добре мястото, на което е бил.

6 август – 18.45

Споделена мечта 93’

Приятели от детството решават да последват мечтата си и да обиколят света с велосипеди. Предстои им да изминат 54000 км изпълнени с необичайни предизвикателства.

Изправени са пред безводието на Атакама и Австралийската пустиня, страдат от влагата на амазонската джунгла, плават на собственоръчно построен сал по река Юкон, минават по най-високото боливийско плато и изкачват планината Тян Шан при Киргизстан. В продължение на три години по пътя, изпълнени с безброй изпитания и срещи, те осъзнават величието на човешката същност.

7 август – 18.30

Исландия наведнъж 72’

Елате на едно вълнуващо пътешествие из най-загадъчната европейска държава. Потопете се в ледените води на водопада Гюдълфос, почувствайте топлината на безбройните термални извори, пръснати из цялата страна, усетете приятния допир на покритите с мъх вулканични масиви, прекарайте една незабравима нощ съзерцавайки Северното сияние и за финал вижте отблизо тъпоклюните кайри, превърнали се в емблема на Исландия.

8 август – 18.45

ЕКСКЛУЗИВНО

Речни хора 45’

Matses

Чехия – Перу 45’

Мирослав предприемa опасна експедиция в Амазонската джунгла, за да се срещне с речните хора, които отказват да живеят в цивилизацията. В дивото всеки се придвижва, както успее, яде каквото си улови, спи, където намери подслон и се спасява, както може.

С двама приятели и упътвания на хартия в джоба, той тръгва към земите на племето мацес, което живее в сърцето на джунглата, някъде на границата между Перу и Бразилия. 

9 август – 19.30

Около света за 1000 дни 43’

Фредрика решава да предприеме най-голямото предизвикателство в живота си и да се впусне в едно дълго приключение с велосипеда си по целия свят. С музика и танци в Иран, изтощително въртене на педалите из планинските пътища на Централна Азия, къмпингуване сред неописуемите красоти на солната пустиня в Боливия и спомени за изключително благоприятните условия за велосипедисти в Нова Зеландия, Фредрика споделя със зрителите за своите 3 години на път.

10 август – 19.30

ЕКСКЛУЗИВНО

През Памир към Каракорум 60’

Pamir to Karakoram

Франция 60’

Режисьори: Клер Коте, Антоан Коте

Памир и Каракорум са две от най-високите международни пътни връзки в света.
Те свързват Таджикистан, Киргизстан, Афганистан, Китай и Пакистан.
Антоан и Колет обичат планината, а тук тя е навсякъде около тях. Въртят педали по стария търговски Път на коприната, наслаждават се на природата, но пътят се оказва истинско предизвикателство за духа и тялото. На места височината е над 4600 метра, диша се трудно, температурните разлики са големи, а храната и водата често са кът, независимо че са на международен път. Колкото и да им е тежко, незабравимите места, до които ги отвежда пътят всеки ден, ги карат да забравят всички неволи и лоши спомени. А най-ценното, което помнят до днес, са хората, които срещат по пътя.

11 август – 19.45

По пътищата на Куба 60’

Изминали са 60 години от Кубинската революция. Днес страната отваря врати към света и хората са любопитни какво ще се промени. Вярват, че са тръгнали по верния път и никой не се замисля, кое е свобода и кое диктатура. Животът на много от тях е минал в труд, глад, музика и танци. На някои – по цял ден на селската нива, на други – в Хавана, но светът им не е много различен. Бедни са, но пари не им трябват, щастливи са и не се оплакват, защото живеят на Острова на свободата.

12 август – 19.30

Вземи красивото с теб 63’

През април 2009 г., Брайс Лемън и сестра му Алиса продават цялото си имуществото и заминават, надявайки се за тях това да бъде едно духовно пътешествие по целия свят.  Но това, което те откриват, надминава очакванията им.
От индианското племе Малеку и древните египтяни до съвременния свят, те осъзнават, че всеобщото търсене на щастие е това, което в крайна сметка ни обединява. Заснет в 27 държави в продължение на десет месеца, филмът носи посланието, че най-важното нещо за всички нас, е да намерим вътрешната красотата.

13 август – 17.45

От Кейптаун до Кайро с влак 53’

Той е от ЮАР и от малък си мечтае да прекоси Африка от юг на север, като пътува с влак от Кейптаун до Кайро. Веднъж се пробва, но на средата на пътя съдбата го връща обратно. Днес отново е във влака. Пътят е бавен и неудобен, на места дори опасен, а на други просто линия няма. Хората, които среща и държавите, през които минава, го карат да забрави за жаждата, глада и жегата, а любопитството към непознатото е на път да сбъдне една мечта от детството.

14 август – 19.30

ЕКСКЛУЗИВНО

Петото слънце  90’

The Fifth Sun

Финландия 90’

Режисьори: Матео Маги, Кристиана Пеки

Wanderlust: силен порив да скиташ и да опознаваш света.

Филмът проследява финландския пътешественик Пану Хейкуринен, който решава да измине пътя от Хелзинки до Кернс в преследване на пълно слънчево затъмнение. Двама италианци приемат предизвикателството да заснемат пътя на Пану, но финландецът няма предварителен план, който да следва, той просто иска да стигне до целта си – Австралия.

15 август – 17.00

Далечни острови 88’

Далеч на север, в град Лонгир в Свалбард слънцето изгрява през април и залязва чак през август, но когато падне нощ през октомври, се зазорява чак през март. На канарския остров Ел Йеро слънцето залязва всеки ден, но е вечно лято. Най-северната и най-южната точка на Европа са колкото далечни, толкова и близки, защото крайните населени места са надалеч от всичко и там винаги нещо не достига.

15 август – 18.30

ЕКСКЛУЗИВНО

На свобода: Двама пътешественици. Две години. Една мечта. 120’

Лена и Улрих вече имат план, палят колата и тръгват: за шест месеца от Хамбург до ЮАР.
Но има нещо, което още не знаят, че никога няма да стигнат дотам.
И както често се случва по време на път, планът се променя: пътешествието става две години, дестинацията е друга, а хотелът вече е палатка на покрива на колата. За две години, два различни свята обитават два квадрата, а в края на пътуването вече нищо няма да е същото.

16 август – 19.45

Мамоди 50’

На югозапад в Мадагаскар се намира платото Махафали, където дъжд вали само няколко дни в годината. Местните са измислили изключителен метод, с който да съхраняват водата във вътрешността на баобабите. Фотографът Сирил Корню отива на острова, за да заснеме живота на местните и да разкаже за Мамоди, последният представител на изчезналите майстори, дълбаещи баобаби.

17 август – 19.30

Каракорум: Там, където човекът и планината се срещат 48’

Наричат магистралата “Каракорум” осмото чудо на света. Мястото, където планината и човекът се срещат. Пътят е дълъг 1300 км и е изграден в рамките на 12 години, от 1966 до 1978 г. Каним ви на едно незабравимо пътешествие сред красотата на Памир, Хиндукуш, Каракорум и Хималаите.

ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ: 10/ 8 лв.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук