Азбучна математика (корица)

С отгръщането на първата страница на „Азбучна математика“, всеки малък читател отплава на вълнуващо пътешествие в безкрайното море на познанието, където буквите и цифрите приемат цветни и забавни форми на познати предмети от реалността, а около тях надничат животни, принцеси и фантастични същества. Там го очакват веселите римувани стихчета на Ангелина Жекова и пъстрите илюстрации на талантливата Стела Стаменкова-Дин, които заедно разказват 30 кратки, смешни, чудати и любопитни истории, в които главните герои се сменят според азбучния ред.


Книгата може да поръчате с 5% отстъпка и промокод за читателите на списанието тук.


В „Азбучна математика“ децата четат за зайче, което познава правилата на движението, за индианци и далечни племена, за носорози, които обичат да се катерят по небостъргачи, и рибари, които смятат колко риба мога да хванат на въдицата си. Срещат динозаври, бухали и жирафи, летят в Космоса и хапват вкусни плодове, а в края на всяко стихче ги очаква урок по събиране и изваждане и цифрите поемат щафетата на знанието.

„Азбучна математика“ е предназначена за малки и любознателни умници, които се готвят за училище или вече са в първи клас. Образователната книжка предлага основополагащи познания по български език и математика и се превръща в услужлив помощник на всеки читател. Забавните рими активират образните и емоционални процеси на запаметяване при децата, стимулират паметта и концентрацията, така че те с лекота да приемат и асимилират по-голямо количество информация. Познатите герои и предмети, които изпъстрят страниците на „Азбучна математика“, насърчават визуалното възприятие и наблюдателността, превръщат ученето в игра на асоциации и показват нагледно, че уроците могат да са забавни и интересни.

Из Азбучна математика
на Ангелина Жекова и Стела Стаменкова-Дин

За автора

Ангелина Жекова е една от най-обичаните български съвременни поетеси. Автор е на десетки стихове и текстове за песни за деца, на книги с приказки, илюстровани поредици, учебни помагала и стихосбирки за възрастни. Носител е на наградата „Константин Константинов“  за цялостен принос към детската литература.

За илюстратора

Стела Стаменкова-Дин обича магическия свят на хубавите детски книжки. Работи като арт директор и илюстратор и вярва, че вдъхновението дебне отвсякъде, стига просто да държиш сетивата си отворени и да не забравяш как да се радваш на живота като дете.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук