Голяма книга за буболечките (корица)

Знаете ли, че калибубонките, подобно на мечките, спят зимен сън?

А какъв канал за съобщения ползват мравките?

Как така мухите могат да ходят надолу с главата и защо бръмчат около храната ни?

Едва ли има дете, което да не би искало да научи отговорите на тези въпроси. Ювал Зомер се е постарал да ги събере в своята „Голяма книга за буболечките“, а тя, както всеки би се убедил, е наистина голяма – и  като размери, и като мащаб на идеята.

На нейните страници се разхождат какви ли не гадинки – от жужащи пчели, през щуращи се бръмбари, до пъплещи охлюви, паяци, стоножки и червеи.

Читателите научават, колко интересни и полезни могат да бъдат буболечките, какви са техните суперсили,  защо без тях животът на Земята би бил невъзможен и кое ги прави готини, дори някои хора да не ги харесват или да се страхуват малко от тях.

Какво друго има в книгата?

„Голяма книга за буболечките“ е пълна вълшебни илюстрации, игри и предизвикателства, специално създадени за любознателни естествоизпитатели, природолюбители и приключенци.

https://www.youtube.com/watch?v=cTQHiGTMpEU

Какво споделят за нея родителите?

„Страхотна  книга за деца в детската градина и предучилищна възраст.

Отговаря точно на въпросите,  които малките любопитковци вероятно биха задали. Например: колко точки има по една калинка? Или защо мравките маршируват в редица?“

„Илюстрациите са забавни и цветни, но достатъчно близки до истинските образи на буболечките,

което би помогнало на децата да ги разпознаят в реалния живот, след като прочетат книгата.“

„Интерактивните елементи за търсене и намиране ангажират вниманието на децата и позволяват да четем книгата оново и оново.“

Голяма книга за буболечките

Ювал Зомер

За автора

Ювал Зомер е завършил Кралския колеж по изкуствата в Лондон с магистърска степен „Илюстрация“. Преди да стане автор и илюстратор на книги за деца, е работил е като арт директор във водещи рекламни агенции. Със заглавията от поредицата  „Голяма книга за…“ Ювал насърчава децата да изследват света, който ги заобикаля и да се грижат за него. Книгите му вече са публикувани на 25 езика и са наградени с множество отличия, между които „UKLA Book Awards“ (2018 г. и 2019 г.), наградата на Английската асоциация за документална литература (2017 г. и 2019 г.), както и наградата „Made For Mums“ (2018 г. и 2019 г.).

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук