РазЛичности vol. 2 е заглавието, което младите творци от СТУДИО 4 УШИ са избрали за артистичната си изява в Арт Галерия – НДК. Тя е продължение на проект от 2019 г. и част от програмата на Пловдив като Европейска столица на културата. Изложбата, която беше планирана за миналата година, може да бъде видяна между 17 юни и 8 юли 2021 г. от 10:00 до 19:00 часа в Арт Галерия-НДК. Входът е свободен. 

Различности (плакат)

Общо 18 художници с над 50 произведения ще представят работите си, сътворени в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства и др. 

РазЛичности vol. 2

„Работите, представени в настоящата изложба, са препратка към отделните етапи и емоционални състояния, през които преминаваме. Чрез абстракция, цвят, материал, ние слагаме индивидуален отпечатък върху образа на съвременния български творец, като не се страхуваме от неразбиране.”, казват художниците. И допълват:

„Почти като в афиш ние заявяваме себе си – конкретно и преднамерено – за да се свържем с онази публика, която ще ни се довери”.

Както във всяка съвместна изява на тези разЛични автори, изложените работи са изработени в разнородни материали и техники.

Кристина Вътова и Петя Попова представят серии рисунки с молив, тънкописец, сух пастел.

Михаела Каменова, Венцислав Шишков, Светослав Хаджигаев и Ваня Димитрова показват скулптури от метал, сред които „Йо – йо“, „Сън“, „Танц с огън“, „Зенит“ и „Възход“.

Милена Дечева участва с „Ще се намерим“ – цикъл сериграфии, смесена техника.

Владимир Мичев, Николай Мартинов, Пламен Петрунов, Христо Кирилов и Валентин Митев показват на публиката скулптури и релефи от дърво – „Деструкция“, „Завръщане“, „РазЛичности“, като в последната са използвани 50 вида дърво.

Серия порцеланови декоративни чинии представя Златина Кръстева, обекти от хартия – Сирма Маркова, а стоманена пластика „Дъжд“ с 18 малки платна – Николета Иванова.

Със скулптури от бронз участват Илия Новачев и Цветан Николов, а с дървена кинетична инсталация се представя Иван Ушев

За СТУДИО 4 УШИ

СТУДИО 4 УШИ е приятелски кръг от художници, които работят в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства и др. Това, което ги обединява като творци, е специалното отношение към класическите прийоми в изкуството. Основният им стремеж не е да правят съвременно изкуство, а да не правят временно такова. Важно за тях е търсенето на истински стойности в това, което правят, за което едно от най-съществените неща е диалога помежду им. От там идва и името, като формулировка на това, че да те чуват е също толкова важно, колкото и да слушаш, за което са нужни минимум 4 УШИ.Студиото остава отворена общност, в която място има за всеки, който е на мястото си. 

Автори: Ваня Димитрова, Светослав Хаджигаев, Кристина Вътова, Цветан Николов, Сирма Маркова, Николай Мартинов, Милена Дечева, Илия Новачев, Михаела Каменова, Христо Кирилов, Николета Иванова, Владимир Мичев, Петя Попова, Пламен Петрунов, Валентин Митев, Иван Ушев, Венцислав Шишков, Златина Кръстева.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук