Над 30 произведения на световно известни модернисти и съвременни български творци, обединени от темата за любовта, ще бъдат изложени в известната столична галерия.

От 11-и февруари до 6-ти март в салонната зала на галерия “Оборище 5” любителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на тематичната изложба, посветена на месеца на любовта – LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5.

Официалното откриване на експозицията ще се състои на 10-ти февруари, сряда от 18:00 часа. Специално за събитието художникът Борче Ристовски ще използва стените във фоайето на галерията за направата на арт инсталация със световния символ на любовта – сърцето.  

LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5 е изложба за любовта в изкуството и красивото в живота. Тя е приютила творби на едни от любимите по цял свят модернисти като Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол, актуалните имена от Америка и Великобритания – Стивън Уилсън, Хънт Слонъм и The Conner Brothers, както и едни от най-обичаните съвременни български творци – професор Греди Асса, Хубен Черкелов, Борче Ристовски, финалистите в ежегодния конкурс “МОСТ” на галерия “Оборище 5” и Министерство на културата – Татяна Харизанова, Давид Йоан и Хейди Ефрат.

LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5 представя редки творби от серията “Волард” на Пабло Пикасо, литографии от непоказваната досега в България серия “Les amours de Cassandre” на Салвадор Дали и произведения на Анди Уорхол от серията “В дъното на моята градина”.

Всички творби ще могат да бъдат закупени.
LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5 ще бъде в салонната зала на галерия “Оборище 5” и онлайн на www.oborishte5.com от 11-и февруари до 6-ти март 2021 г.
Вход: свободен

За галерията

Галерия “Оборище 5” е наследник на известната Галерия за Модерно Изкуство, която през годините реализира хитови изложби на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Анди Уорхол, Деймиън Хърст и др. Бидейки уникална за България и Източна Европа, Галерията и нейният създател Деница Атанасова-Гергова продължават да работят и промотират световни автори пред българската публика. Галерия “Оборище 5” е единственото място в България, в което творби на световноизвестни художници не само могат да бъдат видени, но и да бъдат закупени.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук