dragON a.k.a. PONY

ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще посрещне „dragON a.k.a. PONY”. Пърформансът наблюдава празнуващото и протестиращо тяло в „драг” сцената и изследва тяхната връзка в изпълнитеския контекст. Проектът, който си спечели номинация за награда „Икар” 2020, идва в ДНК на 4 март от 19:00 ч.

„dragON a.k.a. PONY” е хореографска творба, която отваря пространство, заредено с множество танцови практики и референции, които идват от миналото и настоящето на Западния и Източния танц и които се фокусират върху формата на постоянен преход, като целят да разгърнат интимността на изпълнителите през радостта и празнуването на взаимното съжителство.

В рамките на съвременния поп произведението съживява геометричната хореография през призмата на класицизма и използването на фолклора като ритуална форма. В този смисъл,

„dragON a.k.a. PONY” има малко Айсидора и много MTV или VH1.

Проектът е реализиран от Александър Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас a.k.a. (STEAM ROOM).

MOONLIGHT

MOONLIGHT/ с номинация ИКАР 2019: гледаме Александар Георгиев и Дарио БаретоДамас като хореографи и изпълнители на 9-ти март, 19:00 в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

MOONLIGHT е хореографски проект, фокусиран върху поетичните структури, по етапното изследване на разпръснатите значения, податливата/кованта реалност. Това предложение преоткрива упорито установените идентичности, разгръщайки и пречупвайки нормативността чрез queeer практики. MOONLIGHT функционира като бърз механизъм за промяна и прекъсване.

Мисля, че мислиш, че мисля за теб, докато мислиш, че си мисля, че мислиш за мен, и това е толкова готино. Понякога мисля, че си мисля, че ти мислиш за мен, докато ти мислиш, че си мислиш, че аз мисля за теб. Дори това е толкова шибано яко.

MOONLIGHT е Луна и нейната светлина също така. Кръгови смущения, пънк симфония на разпознаваемото, магическа маневра. MOONLIGHT е филтър за сънуване, Тела поставени в риск. Куир стая, интуитивна архитектура, Аврора, Снежанка и принц Ерик са част от него.

Номиниран е за ИКАР 2019 в категория Съвременен танц и пърформанс. MOONLIGHT получава наградата на публиката на фестивала Dance Interfaces 2019, Тенерифе, Испания

SIX LOVE SONGS

Six Love Songs/ с номинация ИКАР 2020 гледаме на 11-ти март от 19:00 ч., отново в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, София

SIX LOVE SONGS е хореографски концерт, резултат от сътрудничеството между музика и танц, провокирано от идеята, как може да се визуализира провалената любов. По време на този концерт ние обгръщаме идеята за интимност, лични психологии и чувства. Отваряме въпроси относно поли-отношенията и ре-идентификация на личността в изпълнителския контекст.

SIX LOVE SONGS дава пространство на ново честно тяло, на групово тяло, на някой, който обича непознатото, конфликтите и захарта, на друг, който търси нещо друго, някъде другаде, на теб, на мен. Любовни потенциали, които се борят между червено, жълто, зелено и синьо.
Като на игра. Понякога да. Понякога не.
1.2.3.4.5.6.

През 2020-та година Six Love Songs e номиниран за награда ИКАР на Съюза на артистите в България, в категория “Съвременен танц и пърформанс”.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук