„Магията е като пицата – дори когато е кофти, е страхотна“

Това твърди актьорът Нийл Патрик Харис, когото познаваме  от ролята му на чаровния Казанова с голямо сърце Барни Стинсън от сериала „Как се запознах с майка ви.

Харис обаче се изявява в още много други роли – освен че е награждаван актьор с дългогодишен стаж в телевизията и киното, Нийл пее и танцува (на Бродуей се разписва дори като режисьор на рок мюзикъл!), а очевидно му се отдава и амплоато на водещ, защото във визитката му се мъдрят няколко гига като домакин на най-известните награди в сферата на мюзикъла, телевизията и киното: „Тони“, „Еми“ и Оскарите.

Във всичките си превъплъщения Нийл Патрик Харис винаги използва магия – не само вълшебството на таланта, а и умелата ръка на илюзионист, който мами и очарова публиката с красиви и вълнуващи фокуси. Изненада ли е тогава, че първата му детска книга e вдъхновена именно от любовта към фокусите?

"Магични мистерии" на Нийл Патрик Харис

Магични мистерии разказва историята на Картър – умно и талантливо дете, изгубило родителите си при мистериозни обстоятелства, което живее на улицата с коварния си настойник чичо Слай.

И двамата правят фокуси, но докато момчето го върши за забавление, мъжът ограбва хората с помощта на триковете си.

Въпреки лошия пример на чичо си Картър е добро хлапе и никога не посяга на чуждото. Един ден той решава, че не може да понася повече скитническия живот, изпълнен с измами, и избягва, за да потърси сам късмета си.

Съдбата – и един много цветен влак – го отвеждат в тихото градче Минерал Фолс, което нашепва обещания за спокойствие и истински дом.

Там Картър за първи път среща приятели в лицето на трима особняци – а и фокусници! – като самия него: Лейла, Тео и Ридли.

Не след дълго към малката им група се присъединяват близнаците Оли и Изи и така се ражда клубът на Особняците. Шестте хлапета се оказват въвлечени в битка срещу алчен злодей и лакеите му, чиято цел е да задигнат най-големия диамант в света – „Звездата на Африка“.

Всяка от четирите книги в поредицата на Нийл Патрик Харис ще отговаря на една от боите в колодата карти. Първата част е под знака на „каро“ – което обяснява и цялата афера с диаманта…

Десет неща, които не знаеш за Нийл Патрик Харис

Нийл Патрик Харис

Нийл Патрик Харис

Нийл Патрик Харис е американски актьор, певец, илюзионист, продуцент и режисьор.

Разностранната му кариера включва множество сфери от киното и театъра, до телевизията и илюзията като изкуство.

Носител е на редица отличия, сред които „Златен Глобус“, „Еми“ и „Изборът на публиката“.

В България е най-познат с ролята си на чаровния Казанова Барни от сериала „Как се запознах с майка ви“, но това, изглежда, ще се промени съвсем скоро благодарение на издателство „Софтпрес“, което публикува първия детски роман на Нийл – „Магични мистерии“.

  1. Нийл обожава магията и илюзионизма.
  2. Изпълнявал е магически трикове в популярни телевизионни предавания на водещи като Джони Карсън, Дейвид Летърман, Джей Лено и Елън Дедженъръс.
  3. Нийл Патрик Харис използва и трите си имена, защото има друг актьор, наречен Нийл Харис. Голяма част от феновете му го наричат просто NPH.
  4. Нийл не е просто актьор. Той участва в мюзикъли, продуцира, пее, танцува, водещ е на церемонии (включително и на Оскарите!), илюзионист е и e автор на няколко книги, включително детската поредица „Магични мистерии“.
  5. През 2010 списание „Тайм“ включи НПХ в списъка си с най-влиятелни хора в света.
  6. НПХ получава първата си роля на крехката възраст от 3 години. Играе Тото, кученцето на Дороти, в училищна постановка по „Магьосникът от Оз“.
  7. Печели наградата „Еми“ за ролята си в епизод на сериала „Клуб „Веселие“ (Glee). Там Нийл играе Браян Раян – училищния враг на един от главните герои – господин Шустър.
  8. Любимият му цвят е зелено.
  9. Любимите му книги са „Чарли и шоколадовата фабрика“ на Роалд Дал и „Мост към Терабития“ на Катрин Патерсън.
  10.  Първата работа в живота му е в книжарницата в родния му град.

Повечето ни читатели намират статията за щура. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (25%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (50%)
  • необикновена (25%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук