Таласъмски истории

„Таласъмски истории“ е семейна кооперативна игра, в която

играчите не се съревновават помежду си, а трябва да действат отборно, за да постигнат целта си.

Вълшебният лабиринт от над 500 игрални полета е дело на известната българска художничка Мая Бочева. Той ще ви отведе на приключения из познати и непознати места в 4 игрови зони – Голямата планина, Дълбоката река, Тъмната пещера и Омагьосната гора.

Целият комплект включва още и 40 игрови карти, 33 специални предмета, 4 таласъмски карти, фигурки и зарчета, борд за отчитане на времето и дори автентична старинна монета и ювелирна торбичка от кадифе.

Само 5 дни след като беше анонсирана, настолната игра „Таласъмски истории“ на българския автор Никола Райков реализира предварителни продажби за над 500 броя и една четвърт от нейния тираж вече е изчерпан. Резултатите са съпоставими с някои от най-популярните световни настолни игри.

Играта е дело на родния детски фантаст и на неговия екип и е частично базирана на изключително популярната му книга-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“, която е носител на 7 награди и номинации и до момента е продала над 10,000 броя в родината ни.

„Беше предизвикателство“ споделя нейният създател. „Трябваше да работим с 5 различни производителя, за да реализираме визията, така както исках. Доволен съм от крайния резултат. От години имах идея за този проект и ето, че най-после успяхме да го осъществим.

Вдъхновяващо е да се види с каква ентусиазъм реагират родителите и децата.“

За автора

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България.

Автор е на първите по-рода си приказки-игри “Голямото приключение на малкото таласъмче”, “Още по-голямото приключение на малкото таласъмче”, “Добросъците” и “Приказка от два свята”.

Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Всичките му книги са налични свободно в електронен вид на сайта prikazka-igra.com

С Никола Райков и Мая Бочева вече ви запознахме тук:

Никола Райков: Мечтая да покажа на децата от цял свят, че с книгите може и да се играе

Мая Бочева: По детски вярвам, че мечтите не се делят на големи и малки

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (50%)
  • вдъхновяваща (50%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук