„Лейди Гага на пастата“
Така са я нарекли от Cooking Channel, но Линда Милър Никълсън (Linda Miller Nicholson), по-известна като @saltyseattle, се възприема като артист. Такъв, който създава храна, сякаш прави изкуство.
Линда знае как да си направи паста от 4-годишна, но истински се вдъхновява за творенията си в Торино, Италия, където става част от движението Slow Food. Възприема работата си като създаване на дизайни, близки до текстилните. Често се вдъхновява от повтарящи се модели и принтове, които вижда по своите и чужди дрехи. Но при съставките, използвани за оцветяване е безкомпромисна – за тях вдъхновението идва само от природата.
За различни нюанси на червеното например използва червени чушки, домати и цвекло, за жълто и оранжево – куркума, тиква и червен пипер, за синьо и виолетово – спирулина, боровинки и червено зеле. Смело експериментира с всякакви зеленолистни зеленчуци (и, да, синът ѝ вече ги яде), билки и подправки.
„Лейди Гага на пастата“ и нейните пъстроцветни творения
Тъй като вярва, че работата ѝ е близка до създаването на текстилен дизайн, Линда дори се облича с паста. На шега, разбира се. Но пък какво по-хубаво и щуро, както казва самата тя“ роклята ти да е направена от брашно яйца, магданоз и куркума. Само то това!“
Серия видеа ни пренасят в кухнята на Линда и ни дават идеи:
Снимки и допълнителна информация: Salty Seattle Website | Instagram | Facebook | Twitter
Източник: Brit + Co
Още за злоядите деца и триковете (и рецептите) на техните майки:
Изкуството да научиш злоядо дете да се храни здравословно (рецепти и снимки)
Подарете си вдъхновение
Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.