3-тия Master of Art

Между 12 и 30 април в София, Пловдив и Варна ще бъдат представени 77 заглавия от цял свят, 10 от които са български. Всички те са обединени във филмовия фестивал „Master of Art“, посветен на големите имена в световното изкуство и култура. Той се провежда за трета поредна година и е единствен по рода си в Югоизточна Европа.

Създателят му – журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин, сподели, че

целта на фестивала е да представя най-добрите документални филми

в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни арт продукции, създадени по света през последните години, като чрез това се стреми да приобщи максимално българската публика към съвременните световни тенденции в тези сфери.

Акценти в програмата на Master of Art 2018

Всички заглавия от програмата са премиерни за България.

Сред тях са филми за творци като: Бярке Ингелс, Кент Нагано, Василий Кандински, Марк Шагал, Антоан Дьо Сент-Екзюпери, Жан Нувел, Лев Толстой, Салвадор Дали, Мария Калас, Мстислав Ростропович, Микеланджело, Чарли Чаплин, Карлос Саура, Оскар Кокошка, Етгар Керет, Кент Нагано, Иван Андонов, Петър Попйорданов-Чочо, Рем Колхаас, Аугуст Стринберг, Начо Дуато, Роберт Ван Хюлик, Антонио Сеги и много други.

Сред филмите във фестивала има носители на награда за най-добър документален филм на фестивала в Кан – “ЛИЦА, МЕСТА”/ “VISAGES, VILLAGES” (2017), номинирания за „Оскар” за най-добър документален филм 2017 –“ЖИВОТЪТ КАТО АНИМАЦИЯ”/ “LIFE, ANIMATED” (2016) и други филми, селектирани по най-престижните кино фестивали във Венеция, Берлин, Сънданс, Торонто и др.

Тазгодишното издание има още две нови категории: „изкуство за деца” и “кулинарно изкуство”. За първи път фестивалът ще се провежда едновременно в три града – София, Пловдив и Варна.

Прожекциите на филмите са разпределени в София – „Люмиер Лидл”, „Одеон”, Дом на Киното,эCine Grand в Park Center, Културен център „G8“ и Евро Синема; в Пловдив – Lucky Дом на киното; във Варна – ФКЦ и Contemporary Space, Cinema Room.

Билети

Билетите вече са в продажба на цени от 8 и 6 лв. Закупилите MASTER PASS (на цени от 32 лв. и 24 лв. за ученици и пенсионери) ще получат достъп до всички прожекции в кината „Люмиер Лидл”, „Одеон”, G8, Евро Синема и Дом на Киното.

Местата на притежаващите MASTER PASS не са запазени и е необходимо да се заявят най-късно 15 минути преди прожекция. Закупилите MASTER PASS участват в томбола за наградата аудио тонколонка Bose SoundLink Micro.

Събитието се организира от НДК, продуцентска компания “СПОТЛАЙТ”, Фондация “Мастер оф Арт”, програма „Култура” на Столична община и Фондация „Америка за България“.

Повечето ни читатели намират статията за любопитна. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (50%)
  • любопитна (50%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук