WORST CASE SCENARIO идва в София от Израел

Сцена от интердисциплинарния пърформънс WORST CASE SCENARIO (Израел)

Нова перспектива върху природата на конфликтите, тяхното зараждане и разрешаване, ще получим по време на седмото издание на АСТ Фестивал за свободен театър.

Независими артисти от Израел ще представят 23 мисли за конфликти в интердисциплинарния пърформънс Worst Case Scenario. На 13-и ноември пространството за съвременен танц и пърформанс ДНК ще стане арена за разразяване и разплитане на неразбирателства. Професионален жонгльор, акробат и танцьор, музикант и изобретател и смела жена воин ще представят своя архив от случки, довели до конфликти. Процесът на събиране на тези истории им отнема цяла една година. Всичко, на което публиката ще стане свидетел, се е случило в действителност на създателите на пиесата или техни приятели.

Идеята за WORST CASE SCENARIO е съвместна разработка на четирима независими артисти от различни сфери на изкуството с опит в пърформънса, цирка и музиката. В своята работа те изобразяват сложен образ на реалността от една поетична гледна точка, съчетавайки го с виртуозните способности в своите дисциплини.

Работата им донася една уникална гледна точка на лични и ежедневни конфликти по различни теми, значими или общи от гледната точка на живота в Близкия изток. Докато създават спектакъла заедно, помежду им също изникват конфликти. Естествено, решават да включат и тях в самото представление.

Те не желаят свят без конфликти, защото знаят, че две противоположни сили са необходими за да съществува живота и да има прогрес. Пиесата е за възможността за намиране на решения, без да се прибягва до насилие, и за силата на конфликтите да ни накарат да се стараем максимално – да сме по-убедителни и креативни, с цел да преодолеем дупките помежду си. Понякога нещо съвсем неочаквано, като например дъжда, може да даде нова перспектива на дадена ситуация и дори възможност да се поправим – в това ще ни убедят израелските артисти.

Седмото издание на АСТ Фестивал за свободен театър „Временна реалност(VR)“ ще се проведе между 11-17 ноември. В програмата влизат осем представителни на свободната сцена у нас спектакли от последната година и четири чуждестранни постановки от Франция, Израел, Германия и Великобритания. По традиция фестивалът ще предложи и богата паралелна програма със срещи, работилници, менторски програми и събития.

Автор: Емилия Кирчева

Още за 7-мия ACT фестивал за свободен театър:

“Временна реалност”: 7-мото издание на ACT Фестивал за свободен театър ще ни напомни, че всеки миг е откритие

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук