ACT Фестивал за свободен театър

Театър, танц, пърформанс и свобода на изразяване. Съчетаваме ги в едно, и вече нямаме търпение да започне 7-мото издание на ACT Фестивал за свободен театър.

То ще се състои от 11-ти до 17-ти ноември и отново обещава да се превърне във витрина на българската независима изпълнителска сцена.

ACT Фестивал за свободен театър

В рамките на седмица ще гледаме театър, танц и пърформанс – изкуства, които се случват само “тук и сега” и които въпреки своята краткотрайност, са мост между реалности. Именно от тази природа на срещата между публика и сцена е вдъхновена темата на фестивала – “Временна реалност (VR)”.

В нея ще попаднат зрителите на осем представителни на свободната сцена у нас спектакли от последната година.

В официалната българска селекция тази година влиза една премиера – на черната комедия “Джордж Каплан” с режисура на Димитър Узунов.

Джордж Каплан

Две са документалните постановки – “Лоши деца” на Театър “Реплика” и вербатим пърформанса “Поколение Ь” на Студио за документален театър “Vox Populi”.

Ф63.9

Ще имаме възможност да гледаме пърформанса Shamebox на „Брейн Стор Проджект“ , драматично романтичния танцов моноспектакъл на Галина Борисова “Тук долу всички люляци умират”, както и съвременния танцов пърформансФ63.9” на Фондация „Арт Линк” (Derida Company).

Тук долу всички люляци умират

В програмата е и пърформансът-лекцияПовече НЕ или така нареченият Бернхард” на Сдружение за съвременно изкуство в условия на високо напрежение “Нейно Величество Тенджерата под налягане”.

А любителите на новите интерактивни театрални форми ще могат буквално да се включат и преживеят интерактивния сетивен концерт “Тишинавтика” на „Театър на сетивата София” и „Институт за изследване на тишината”.

За втора поредна година ACT Фестивал за свободен театър ще има и международно участие с 4 чуждестранни спектакъла – всички премиерни за България, които ще бъдат обявени съвсем скоро.

Фестивалът по традиция ще предложи богата паралелна програма със срещи, работилници, менторски програми и събития, за да продължи и катализира диалога за съвременната сцена, който седем години след началото на фестивала е все така важен и търсен.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук