Запознах се с Елина и Иван на премиерата на третата им книга. Дори не бях мислила да взимам интервю. Просто да чуя нещо ново и да си отида.

Но слънчевите им усмивки, авантюристичният дух, който носят и желанието, което пораждат да пътуваш – към нови места, но и към човека до себе си – са заразителни.

И ги доведоха и тук…

Елина и Иван

Елина и Иван

Как се представяте на непознати? Елина и Иван? Пътешественици? Автори на един по-различен блог и пътеводители? Хора с кариера и семейство, които все пак намират време да откриват красотите на България, но и човека до себе си…?

Представяме се просто като Иван и Елина. Аз и той, ти и аз, ние. Двама души, които обичат това, което правят, и са намерили своя начин да бъдат щастливи.

В живота имаме различни роли – и двамата сме работещи хора, родители, приятели, колеги…

Това, по което си приличаме, е любовта ни към новите открития. И начинът, по който възприемаме света. Опитваме се да бъдем добри хора. Да пътуваме. Да се радваме на живота. Да бъдем себе си и да се приемаме такива, каквито сме, с всичките ни плюсове и минуси.

Как решихте да прекрачите прага на блога Отбивки и да влезете в дома на книгите? Блогът сам по себе си е много четен и популярен…

И трите ни книги се появиха съвсем естествено, като продължение на всичко, което бяхме открили до този момент. Не сме ги планирали, те бяха част от пътя. Още от самото създаване на блога, знаехме, че един ден ще напишем книга.

Така се получи, че станаха три :)

Щастието е истинско, когато е споделено, казвате. Колко щастие има в тези „101 романтични места в България“? Разкажете ни за третата си книга. 3, казват, е магично число. По-различен ли е този пътеводител от „Отбивките“?

Това, което отличава третата ни книга, е любовта, която ще откриете на нейните страници.

Любовта, която понякога е невидима за очите, но се усеща със сърцето. Има места в България, в които човек може да се влюби от пръв поглед. Именно тази магия искахме да предадем в „101 романтични места“.

Това е книга, която подарява мечти. Създадена е с любов, за да носи любов. Направихме я, за да подарим на читателите си нещо специално; да им дадем онова магическо усещане да бъдат влюбени – в живота, в пътуването, в човека до себе си…

Не ви ли се е искало някое от тези романтични места да си остане само „ваше“?

Щастието е истинско, само когато е споделено. Да, имаме любими места, и те винаги ще носят със себе си нашата история. Но всяка любов е различна. Това, че сме споделили нашите специални места, не ги лишава от тази „титла“.

Ние имаме своите отбивки, но никога не сме искали да ги налагаме на другите. От самото начало, Отбивки е проект с отворен код – всеки е свободен сам да открие за себе си местата, които го вдъхновяват.

Корицата на 2-рата ви книга е избрана с гласуване от вашите читатели. А тази? Каква е нейната история?

Беше случайно откритие в  точния за нас момент.

Истината е, че много се гордеем с корицата на „101 романтични места в България“.

Тя беше емоция от пръв поглед. Още щом прегледахме кадрите след като снимахме там, си казахме: „Това е!“.

На корицата е лавандуловото поле на Яна – едно невероятно момиче с големи мечти, което доказва, че човек може да успее навсякъде, стига да вярва в себе си.

Вместо да търси романтиката на френския Прованс, тя е успяла да създаде своя малък Рай. Тук, в България. Щастливи сме, че ни позволи да споделим това прекрасно място в нашата книга.

Казвате, че нямате нито един печат от обекти, но имате силен отпечатък от отбивките, които сте направили… А кое от тези 101 романтични места остави най-силен отпечатък у вас?

Нямаме едно-единствено място. Преживяваме всяка отбивка по нов и различен начин. Но имаме любими места, където винаги искаме да се връщаме. Едно от тях е село Вишнево в Родопите. Оттам започна нашето приключение, наречено Отбивки.

И ние винаги ще бъдем благодарни на хората, които срещнахме в това малко селце  – за вдъхновението и топлината, които ни дадоха.

С какво се занимавате, когато не се отбивате насам-натам?

Иван дълги години бе журналист, сега отново работи в сферата на медиите. Аз в момента се занимавам с PR, по професия също съм журналист.

Предложете ни една бързи отбивка. Само за двама, решили да избягат от големия град за ден-два…

Трявна през погледа на Елина И Иван

Трявна през погледа на Елина и Иван

За нас една от най-романтичните отбивки за бързо бягство от София е Пловдив. Влюбени сме в този град и всеки път там ни е като за пръв път.

Препоръчваме един уикенд, посветен на малките удоволствия в живота – разходка из Стария град, дълго кафе в Капана, целувка край цветните фонтани в центъра, дегустация на вино, споделени мигове с любимия човек или с приятели. Времето в Пловдив тече различно, по-спокойно.

Друг подобен вариант е Трявна – цветна, вкусна, гостоприемна.. Любовта е навсякъде около нас, стига да искаме да я видим.

Елина Цанкова и Иван Михалев може да откриете в блога Отбивки и на страниците на „101 отбивки”, „Нови 101 отбивки” и „101 романтични места в България”

101 романтични места в България: чуден пътеводител за разстоянията, които сближават

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (13%)
  • вдъхновяваща (38%)
  • любопитна (13%)
  • забавна (0%)
  • гореща (13%)
  • щура (13%)
  • необикновена (13%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук