Любовта е приключение, което може да започне навсякъде – на село, в града, сред природата, край морето, в дворци, с вино или със СПА.

В това – по 101 красиво (и практично) описани начина ни убеди новата книга на Иван Михалев и Елина Цанкова.

Всъщност по 102. 102-рият се случи на 9 февруари, на премиерата на техните „101 романтични места в България”, накарала любовта – към пътешествията и към човека, с кого ги споделяш – да се отбие в клуб Maze .

Харизматичното дуо пътешественици ни доказваха, че разстоянията (особено изминати заедно) всъщност сближават.

Любовта е нещо, което правиш всеки ден,

сподели Елина Цанкова, а Иван Михалев обясни избора им на тема за чудния пътеводител така:

България е красива. България е романтична.

По маршрута на романтиката ни понесе и Свилен от любимите „ОСТАВА” с акустично изпълнение на някои от най-обичаните парчета на групата, а писателят и поет Eмануил А. Видински („Егон и тишината”, „Par avion”, „Meста за дишане”) сподели своята романтична история.

На 9 февруари „101 романтични места в България” насочи прожектора към любовта и прилежащите й блага – вино, ваканция, красота и споделеност.

Тръпчивият привкус, който ни остави е, че романтиката не е някъде, а винаги е някой.

101 романтични места в България

Маса за двама на брега на морето. Дегустация на вино сред ароматните лозя. Приключения в дивата красота на планините, далеч от шумотевицата на града. Почивка с коктейл в ръка сред сенките на бели балдахини. Или разходка сред градините на бляскавите дворци от миналото.

Представите на хората за романтика са много различни. Но едно е сигурно.

Има места, които могат да ви накарат да се влюбите. Не просто в красотата на природата, но и в човека до вас.

Те притежават особена магия, която трудно се описва с думи, но се усеща, когато сте там. Защо да чакате специален повод? Опаковайте багажа и прегърнете пътя. България е пълна с места, които си струва да споделите с любимия човек.

Имаме 101 причини да смятаме така.

Кои са Елина и Иван и къде още да се отбием, за да почерпим вдъхновение за пътешествие

Иван Михалев и Елина Цанкова добиват популярност с блога си за пътешествия Отбивки. През 2015 г. претворяват блога в книгата „101 отбивки” – абсолютен бестселър в родните книжарници.

Отличава се от всички останали пътеводители с ексклузивната селекция на малко известни места в България; авторските снимките, които предават магията на всяко от местата; точните упътвания как да се стигне до тях (някои от местата са доста диви и затънтени); информацията за други интересни места в радиус от 50 километра. И всичко това без скрити реклами на хотели и ресторанти, защото книгата им е за пътешественици, а не за туристи.

През 2016 г. излиза и втората част на успешния им проект – „Нови 101 отбивки”, която не излиза от топ 10 по продажби вече близо година.

Повечето ни читатели намират статията за любопитна. А ти?
  • удивителна (13%)
  • вдъхновяваща (13%)
  • любопитна (25%)
  • забавна (13%)
  • гореща (13%)
  • щура (13%)
  • необикновена (13%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук