След скорошната ни среща с любимия илюстратор и независим режисьор Ясен Григоров, не можем да се сетим за по-подходяща възможност да се насладим на последния му филм „Лили рибката“ от специалната селекция с детси заглавия на Киномания 2017.

Два игрални и един анимационен филм са подготвили организаторите на Киномания за малките почитатели на киното.

Киномания 2017 подарява три вдъхновяващи филма на децата

Кадър от „Лили рибката“ на режисьора Ясен Григоров

Българският игрален „Лили Рибката” на режисьора Ясен Григоров е подходящ, както за децата, така и за техните родители. Той е с участието на обичани български актьори, като преобразената в ромка-магьосница Татяна Лолова (която съвсем скоро спечели награда за цялостно творчество на фестивала „Златна Роза” във Варна), Стоян Радев и Койна Русева, Елена Кабасакалова, Добрин Досев, Калин Сърменов, Десислава Спасова, Красимир Ранков, Линда Русева, Николай Урумов, Красимира Демирова, Луизабел Николова.

 

Необикновената история е за метаморфозите на едно дете, което предизвиква магическа вихрушка, щом някой го погледне в очите. Тя го променя от момче в момиче и обратното. Родителите на детето се местят на село, в околностите на което срещат семейство роми-магьосници. Техните вълшебни сили са концентрирани в дъщеричката им Лили, която прави изключителна саможертва в името на странното дете. Филмът-приказка е за нуждата от обич и близост на родителите и техните деца, способността на хората да приемат различните от тях, за любовта и приятелството.

„Лили Рибката” ще очарова малките зрители с приказната си атмосфера, а на родителите ще припомни позабравени истини. Или както сподели Ясен Григоров:

„Филмът иска да каже на децата: бъдете сигурни в себе си, харесвайте се такива каквито сте.

На възрастните иска да каже да стъпят стабилно на краката си, да не забравят крехкостта на децата си и да им дават цялата подкрепа, на която са способни“.

„Кончето на Уенди”

„Кончето на Уенди” също е част от детската програма на Киномания. Тя е на режисьора Дагмар Зойме и разказва за живота на момиченцето Уенди, който се променя по вдъхновяващ и изпълнен с паметни приключения начин, след случайната й среща с кончето Дикси.

„Тад Джоунс и изгубеният град”

Вълнуващ анимационен филм ще видят малките зрители на Киномания. „Тад Джоунс и изгубеният град” е за най-непохватния авантюрист на света, който трябва да спаси любимата си от алчен милионер. Най-забавната анимация, вдъхновена от Индиана Джоунс, която можете да си представите.

Още за Киномания 2017:

Акценти и пълна програма на Киномания 2017 (която ще ни зарадва с ексклузивни прожекции на “Блейд Рънър“ на Ридли Скот, “Формата на водата” на Гийермо дел Торо и др.)

Интервю с Ясен Григоров:

Ясен Григоров: Правенето на изкуство е концентрат от свобода (интервю)

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук