Добро кино и добра музика? Каква по-хубава комбинация за ценители, нали?

И тази година гостите на София филм фест ще имат възможност, след избраните прожекции, да се насладят на парти вечери. От 10-и до 20-и март зала Matti Di (над кино „Люмиер”) ще е фестивално място за кино срещи и музикални преживявания.

Партитата започват на 11 март с огнена JARAVA, пръскаща наоколо хумористични текстове и танцувални ритми. Групата на Светльо Билярски ще ни зареди с усмивката на хитовете си „Шефе, ти си уволнен”, „Нема да се нервиш за глупости” и „Как да ги изкарам кинтите”. Разбира се, със специалното участие на брас секцията на Уикеда и гост музиканти, които ще дойдат в Matti’D директно след премиерата на „Добро утро, капитане”.

В събота, 12 март,  DOESN’T FROGS ще ни въвлекат в шумен поп и загадъчна еуфория, обичайни за всички техни лайв изпълнения. Триото не си пада много-много по вокалните партии, но за сметка на това залага смело на синтезатори, електронни семпли и китарни рифове. Очаквайте вълнуващ леко индустриален ню уейв, задължително на тъмно.

Doesn't Frogs

DJ ONZY (a.k.a. Лючо от Q-Check) ще разтанцува кино гостите с любими rock’n’roll, surf rock, rockabilly класики.

На 14 март предстои среща с една банда, която все още си търси име, но пък вече си е намерила всичко останало, ценно за публиката.

A BAND LOOKING FOR A NAME имат допирни точки със соул, джаз, фънк, блус и алтърнатив рок, но звучат единствено като себе си. Въпреки, че дебютният им концерт беше едва преди три месеца, имат готов за издаване албум и работят по втори.

A Band Looking For a Name

Като говорим за нови албуми, P.I.F. се включват в програмата на София филм фест на 15 март. Освен най-новите си парчета, специално за меломаните и киноманите, Димо и компания ще изпълнят няколко любими кавъра на Фреди Меркюри. Заформя се мини трибют, след специалната прожекция на „Queen: Дните от живота ни”.

P.I.F.

Музиката на SURBAHAR LIVE BAND е микс от ембиънт, световно звучене, прогресив транс и трипинг техно. На 16 март на сцената на фестивала ще се качат музикантът и продуцент Павел Стойчев и останалите от групата, представящи музиката му в пълната й прелест и въздействие.

MAGI PETROVICH & SKILLER LIVE BAND са завършекът на музикално-филмовата седмица. На 17-и март младата челистка и световноизвестният бийтбоксър Skiller ще озвучат с виртуозни звуци и вибрации пространството. Последен концерт, но нищо не приключва, а тепърва започва… точно след премиерата на „И балът продължава”.

Skiller

Входът за всички музикални събития в зала Matti’D е с билет за кино. БИЛЕТите в КЕН осигуряват достъп и до парти програмата на фестивала, началото е след 22:00 часа.

Програма на музикалните партита:

11.03.2016 – JARAVA

12.03.2016 – DOESN’T FROGS

13.03.2016 – DJ ONZY

 14.03.2016 – A BAND LOOKING FOR A NAME

 15.03.2016 – P.I.F

 16.03.2016 – SURBAHAR LIVE BAND

 17.03.2016 –MAGI PETROVICH & SKILLER LIVE BAND

Повечето ни читатели намират статията за удивителна. А ти?
  • удивителна (20%)
  • вдъхновяваща (20%)
  • любопитна (20%)
  • забавна (10%)
  • гореща (10%)
  • щура (10%)
  • необикновена (10%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук