0418479001392128941_15233_600x458В най-дългия ден на годината – 21 юни, София ще избухне в цветове и ще отпразнува за първи път Холи – Фестивалът на цветовете.

Популярната индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото, ще събере желаещите да се потопят в пъстроцветни багри, музика и танци на стадион „Академик” в София.

Холи е фестивал, с който Индия отбелязва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората.

В Индия традицията се чества всяка година в края на февруари или началото на март, когато млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало.

Позитивизмът на „Холи” е заразителен и с годините тази традиция се пренася и в западните общества на Европа, САЩ, а също и в Азия и Южна Америка, където Фестивалът на цветовете обагря пролетта и кара хората да забравят проблемите поне за ден, като се потопят в море от цветове, музика, танци и любов.

В София първото изданиe на Фестивал на цветовете ще съвпадне с края на пролетта и началото на най-светлия и топъл сезон – лятото, като в рамките на ден, от обяд до полунощ, ще омагьоса посетителите на събитието с невиждана смесица от цветове, музика, танци, инидийски обичаи, уърк-шопи, атракции, фън-зона и много други.

Съвсем скоро организаторите на фестивала, Коко Ейджънси, осъществили и едно от най-нашумелите през последните 2 години денс-събития в БългарияОбичам 90-те, ще обявят и гостите на фестивала: български и чужди артисти, сред които световни имена от електронната денс и поп сцена от Англия, Германия, Белгия, Румъния и др.

c_fest3_751

Билетите за Фестивал на цветовете са в продажба от 12 февруари 2014 г. в мрежата на Eventim в цялата страна, като първите 500 билета са на промоционална цена от 32 лв. и ще осигуряват, както достъп до събитието, така и 3 торбички с цветен прах.  След изчерпването на промоционалната категория пропуски, цените на билетите ще са 43 лв, 53 лв. и 63 лв. в деня на събитието.

Посетителите ще имат възможност да закупуват и допълнителни торбички с цветен прах по време на фестивала, като цената ще зависи от закупеното количество.

Вижте как хората по света празнуват Фестивала на цветовете:

Допълнителна информация – на Facebook страницата на българското издание на Фестивала на цветовете

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук