Какво си представяте, когато чуете, че Ивайло Христов е „замесен“ в театрален проект? Остроумни реплики, които ви карат да се превивате от смях, динамичен диалог, дори черен хумор… От всичко това ще намерите в новата премиера на Театър 199 – „Заешка дупка“. Но то е само „върхът  на айсберга“.

Защото, като режисьор на популярната американска пиеса, Ивайло Христов наистина ще ви „вкара в заешка дупка“, ще ви стисне за гърлото и ще ви вдъхнови да вперите поглед напред към сцената и навътре в себе си… До степен да се чудите дали съседът  ви по място има хрема или очите му са се замъглили от емоцията, също като вашите…

Заешка дупка (5)

Това са само част от чувствата и мислите, обзели екипа на Jasmin.bg, имал късмета да се наслади на генералната репетиция на представлението. Останалото оставяме на вашите възприятия и преценка. „Заешка дупка“, под режисурата на Ивайло Христов, сценографията на Марина Янева и с участието на Кристина Янева, Елена Телбис, Валери Йорданов, Меглена Караламбова и Асен Мутафчиев, може да гледате премиерно на 31 януари, както и следващият месец – на 7 и 20 февруари.

Няма да сбъркате, защото „Заешка дупка“ е всепризнат хит на съвременния американски театър. Критиката и зрителите са единодушни, че толкова човечен и сърдечен сюжет за сцена не е писан от разцвета на психологическата драматургия на Тенеси Уилямс. Пиесата е удостоена с множество награди, сред които най-престижния приз за литература в САЩ – „Пулицър“.

Заешка дупка (9)

„Заешка дупка“ на Дейвид Линдзи-Абер е вълнуващ разказ за едно семейство, разказ за загубата и за новото начало. Той ще ви срещне със стройната, красива, тъжноока Бека; с Хауи – силен, усмихнат, мълчалив; с Изи – енергична, млада, сякаш на пружинки. Ще ви срещне с опаката Нат, преследвана от тъмна сянка и с Джейсън – момче с поглед в синевата.

Това е история за надеждата и любовта, реалността и въображението. Подобно на Алиса в Страната на чудесата, зрителят попада в свят, в който логичното и необяснимото са в противоборство, както грубото и нежното, грозното и прекрасното.

„Заешка дупка“ е вход към паралелна вселена. Не се плашете! Скочете с нас в нея!

За повече информация следете сайта и Фейсбук страницата на Театър 199

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (14%)
  • вдъхновяваща (24%)
  • любопитна (24%)
  • забавна (3%)
  • гореща (16%)
  • щура (3%)
  • необикновена (16%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук