От 7-и до 13-и март зала Matti’D над кино „Люмиер” ще бъде сцена за разнообразни концерти

И тaзи година, освен с богата филмова програма, София Филм Фест ще зарадва посетителите си и с музикални събития. Всяка вечер, от 7-и до 13-и март, зала Matti’ D ще е фестивално място за кино срещи и музикални преживявания.

Миленита и Funky Miracle ще открият парти зоната на 7-ми март. Дамата в тази формация е добър пример за връзката между киното и музиката и за творец с много таланти. Както знаете, Миленита е явление, обединяващо музикант, композитор, текстописец, певица и актриса в едно завършено цяло. Стилът й трудно може да се дефинира жанрово, но музиката й винаги звучи като палитра от суинг, фънк, ню джаз, ска, поп и алтърнатив рок. Младите музиканти от Funky Miracle майсторски допринасят за звученето и са брас секцията, която перфектно допълва Миленита.

Момчетата от Футбол и Шахмат ще ни поздравят на 8-ми март с авторска музика и зареждащи импровизации. Но какъв “шахмат”? След победите на “Лудогорец” всичко е само “футбол”… Дългогодишните специалисти в лайв изпълненията ще покажат техника и логика, типични за името на бандата, както и фънк, и пънк в доволни количества. Вокалистът на групата е поет с китарИ (не само с една), защото текстовете му се допълват от три струнни инструмента.

Party ZoneНа 9 март DJ Гурко ще се изяви като експерт в българската алтернативна музика. Георги Згуров е вокалът и един от създателите на Анимационерите и Мфортно диско. Като единичен музикален електрон, той е един истински рок диджей, с който Британската филмова гала ще продължи по съвсем естествен начин.

Очакваме експериментален пънк-джаз от The Bedlam Club на 10 март. Музикантите от групата добавят и определението “cinematic”, което добре пасва на филмовата нотка. “Движение” и “запис” (тоест кинематография) има и в киното, и в музиката, така че вечерта ще предложи истинско общуване на посетителите.

Като това, което се получава по плажа на Кара дере. На 11 март, след като гледате новия български филм “Последните черноморски пирати”, ви предлагаме да дойдете на пиратско Кара дере парти с Джанго Зе. Но преди това “изяжте два лимона и отидете на кино”, както прави Мирослав Атанасов а.к.а Миро Морски. Джанго Зе са подходящите герои на вечерта и ще ни припомнят искрените неща от живота.

Raja and The Band ще са на музикалния екран на 12-ти март и оттам ще се чуват и виждат любими парчета, изпълнени с чувство и артистично поведение. Те са сравнително нова група , но бързо набират популярност и печелят аплодиментите на публиката. Ще чуем култови парчета на The Doors, RHCP, Rolling Stones, Johny Cash, The Smiths и др., изпълнени от женски вокал (Ража) с акустична китара и нейния бенд. Инди – рок и брит -поп линията ще бъде подкрепена от предводителя на Britspotting партитата в България – Shaker Maker.

На 13-ти март очакваме реге с етно елементи от Мерудия. Групата е добре познат реге секстет, който е леко встрани от оригиналния ямайки вариант и се отличава със собсвено звучене, авторски текстове с важни послания. “Минимум стрес” партито ще изпълни зала Matti – D с “максимум блес” настроение.

Входът за всички музикални събития е свободен.

Начало/ 22:30 часа

ПРОГРАМАТА на SOFIA FILM FEST PARTY ZONE:

07/03/2014 – Миленита и Funky Miracle

08/03/2014 – Футбол и Шахмат

09/03/2014 – DJ Гурко

10/03/2014 – The Bedlam Club

11/03/2014 – Джанго Зе

12/03/2014 – Raja and The Band/ Shaker Maker

13/03/2014 – Мерудия

Допълнителна информация за събитията следете във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1395611460707817/

Повечето ни читатели намират статията за удивителна. А ти?
  • удивителна (14%)
  • вдъхновяваща (14%)
  • любопитна (14%)
  • забавна (14%)
  • гореща (14%)
  • щура (14%)
  • необикновена (14%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук