Нарекохме изкушенията, които ще ви покажем специални, защото са дело на три изключителни кулинарки – блогърки, които приготвят и разказват за ястията си сякаш творят магия.
Освен това подбрахме рецепти, които да са далеч от традиционните меденки и джинджифилови сладки. Някои са съвсем лесни за направа, други изискват кулинарен талант, но всичките пет рецепти са обединени от неустоимия си вид и коледния дух, който носят.
Дано ви харесат и да ви в сладко!
Питка Дядо Коледа
Колкото и да не сме традиционалистки, Бъдни вечер не може да мине без питка. Но защо пък тя да не е по-различна?
Авторката Мария Митева-Христоу споделя, че всъщност е направила питката за Новогодишната вечер. Получила се е „страшно мекичка погача“ и „Малко на бързо и джаста-праста, но много ефектно!“.
Така че, запретвайте ръкави – лесно и икономично е, а пък като гледаме снимката, опитът си заслужава.
Рецептата вижте тук.
Коледен кекс с тиква, ябълки и глазура от карамел
За какво ви напомнят ароматите на канела и печено? Разбира се за Коледа! Коледният кекс с тиква, ябълкии глазура от карамел е чудесно допълнение към празничната трапеза. Този бърз и лесен десерт е перфектното решение за домакини, които не са успели да приготвят коледни сладки, а искат да зарадват близките си освен с вкусно печено и с нещо сладичко на връх празника.
Рецептата е от невероятния блог Супичка – пътеводител на новака в кухнята. Вижте я тук.
Последните три предложения са от блога Вкусно с Бети. Тя така се е развихрила по празниците, че нямаше как да не споделим няколко от шедьоврите й.
Храна за ангели
Ако са ви останали яйчни белтъци, това е рецептата, която ви трябва. Ако не са – започвайте да събирате, няма да съжалявате! А опитате ли тези кексчета, ще се чудите какво да правите жълтъците.
Когато хванете готовото кексче, усещате, че е невероятно леко, като перце. Вкусът е нежен – леката текстура на кексчето идеално хармонира с деликатния карамелен вкус на пълнежа от дулче де лече и с топящата се глазура от разбити белтъци.
Как да си ги приготвите, вижте тук.
Лимонови снежинки
Тези бисквитки се наричат Лимонови снежинки, защото имат подчертано лимонов вкус и се топят в устата, като снежинки.
Лесни, непретенциозни, а изглеждат невероятно празнично.
Опитайте да изпълните рецептата и няма да съжалявате.
Елхички от сушени плодове и орехи
Класически завършек на една изискана и по-тържествена вечеря е да се предложат сирена. Независимо от техния подбор, според индивидуалния ни вкус, те се поднасят със сушени плодове или прясно грозде. Ето и един малко по-нетрадиционен начин за гарниране на платото със сирена.
Тук се крие рецептата на тези оригинални и вкусни елхички.
Подарете си вдъхновение
Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.