Текст: Бистра Иванова
Илюстрации: Лизи Симпсън

Британската илюстраторка и авторка Лизи Симпсън е бременна за втори път и докато за повечето майки това е един от най-прекрасните периоди в живота, в него има немалко трудни и понякога комични моменти. За да се справи с предизвикателствата и да запази разсъдъка си, Лизи рисува някои от тях в комичен стил и ги споделя в социалните мрежи. Хуморът е много важен за Лизи и след като наскоро изпада в депресия, виждайки колко невероятни творби създава изкуственият интелект вече, решава, че тя може да запази своето място в артистичния свят само чрез хумора и сатирата. Тя използва различни техники, но любимата й е дигиталната илюстрация.

Лизи идва в София случайно преди около 7 г., след като в труден период спонтанно решава да стегне куфарите и да напусне родната Англия накъдето й видят очите. София й харесва, тук среща любовта и създава семейство. През това време развива своята креативност, като непрестанно рисува, издава своята първа детска книжка Gloomy Baboony – It’s Okay to Feel Sad и развива собствения си бизнес British Craft School, който комбинира англоезично обучение за деца с реализирането на впечатляващи арт проекти.

Лизи, как ти дойде идеята да рисуваш бременността си?

Случи се по време на първата ми бременност, когато всичко беше ново и аз забелязах различните ситуации, през които преминавах, как се променяше тялото ми, как се държаха хората с мен… Като артист за мен беше естествено да ги нарисувам. Обичам да съм бременна, особено във втория триместър се чувствах като богиня, но също така имах нуждата да се шегувам със себе, защото често бях объркана и смутена.

Колко творби създаде?

Това е труден въпрос, защото реално аз съм публикувала един брой, но съм създала много повече, които в крайна сметка не ми се сториха подходящи за споделяне и запазих за себе си. Може би в бъдеще обаче ще споделя още някои от тях.

След като публикува творбите в социалните мрежи, започна да ги предлагаш и като картички във Великобритания. Имаш ли още идеи за развитие на проекта?

Да, искам да ги публикувам и като книга. Надявам се това да бъде следващата стъпка. Но да се издаде книга е трудно, необходими са много работа, енергия и отдаденост, затова се надявам да осъществя тази идея, когато второто ми майчинство завърши. Ще се върна след една година, хора!

Материалът е част от медийната кампания „Мигранти с таланти“ на Мулти култи колектив. Тя цели да подчертае положителния принос, който чужденци от целия свят дават на България в сферата на спорта, бизнеса, изкуството, културата, кулинарията, социалните каузи и др. Кампанията ще се развива до март 2024 г. с подкрепата на Фонд Активни граждани България.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук