Това е поредната книга на Иван Раденков, придружена от авторска музика

Щурият авантюрист и писател Иван Раденков отново покорява сърцата на малките читатели с нова история, изпълнена с много настроение, лекота и герои с вкусни имена. „Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания“, издавана от „Ентусиаст“, излиза с детайлните и пъстри илюстрации на художничката Антония Мечкуева, която съживява над 40 персонажи и пресъздава пълноценно богатия сюжет.

Иван Раденков винаги изненадва с умението си да провокира детското въображение и да проявява нова страна от безкрайните си таланти. Този път писателят отново намесва храната, очевидно любимата му тема в живота, която пренася в литературата. След „Вкусът на приключенията“ в настоящата книга той разказва за Пане Кашкавале, син на Пан ди Шпан и Пана Кота, които живеят в страната Патладжания и имат проблеми с Цар Евичак и неговите подчинени Сир Ене, Тиквеника и Крастав Ицо.

В действието са замесени още Принцесата, Хан Тахан, Капитан Сен Жак, както и музикантите от група „Барабас“ – Кураж Фураж и Гризни Халва. Вдъхновен от произведението за Лукчо на Джани Родари, Иван Раденков създава история, посветена на битката между доброто и злото, разказва за най-добрата музикална банда и заслужава ли си борбата за любовта. Но в книгата се крият още много други чудеса.

След „Котаракът Франт и загадъчният остров“ сега читателят отново става и слушател. Настоящото издание разполага със специален QR код за сканиране, който ще води до плейлист в Spotify в канала на Lazy Dynamics. Там всеки ще може да чуе двете песни, които членовете на „Барабас“ свирят в романа.

Из Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания

За автора

Иван Раденков е детски писател, откакто е баща (2012 г.). Двамата му сина го карат ежедневно да изживява второ детство, в което заедно правят бели и създават итории. Всяко тяхно приключение е вдъхновение за нови разкази с картинки, а понякога и музика. Защотo Иван е и музикант и в неговите книжки често четем текстове на песни, а в приложени дискове чуваме музика с китари и барабани, която децата харесват. (за справка виж поредиците „Книги за татковци“, „Истории от големия двор“, „Котаракът Франт и загадъчният остров“, „ Вкусът на приключенията“, „Велосипедисти край езерото „Папийон“, „Фалшив речник на смешните фрази“ и „Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания“. Иван е носител на Националната награда „Константин Константинов“.

Неподправените, искрени и засмяни истории на Иван Раденков вече се изучават от децата в трети клас.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук