Откриването на „Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев“ е на 4 октомври от 18:00 ч. в галерия Doza

Две момичета се радват на получени коледни подаръци от неизвестни  добродетели. Фондация „Рома Ямбол” поднася стотици коледни подаръци, събрани чрез кампания на ТimeHeroes,  на деца от Ямбол и околните села. Село Могила, община „Тунджа”, 23 декември 2021.
Снимка: Денислав Стойчев

Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org празнува първите си 10 години със серия от събития, отразяващи развитието на организацията, която свързва хора от цяла България с каузи, които имат нужда от подкрепа.

За изминалото десетилетие благодарение на платформата близо 90 000 доброволци са подкрепили с времето си над 2500 инициативи на 1046 организатора в 340 населени места в България.

За да улови човешките истории зад тези числа, екипът дава старт на кампанията с интерактивната фотографска изложба „Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев“.

Екип на Спасителен център за диви птици на „Зелени балкани” освобождава в природата  успешно излекуван царски орел. Птицата е била простреляна от бракониери през 2021 година. Защитена зона „Каменски баир”, село Камен, община Сливен, 26 април 2022.
Снимка: Денислав Стойчев
Момче играе пред камиончето за храна на „Доброволците на Св. Георги“, където три пъти седмично се приготвя и раздава топла храна на хора в нужда. София, 3 юли 2022.
Снимка: Денислав Стойчев
Фестивалът Open Buzludzha 2022 осигурява средства за обезопасяване на монумента на връх „Хаджи Димитър” („Бузлуджа”) и отварянето му за посетители. Паметникът на Бузлуджа, 19 август 2022.
Снимка: Денислав Стойчев
Младежи, обитаващи ЦНСТ в град Мездра изпращат доброволците от кампания на „Подари време” след ден прекаран заедно. Мездра, 24 юли 2022. Снимка: Денислав Стойчев

Освен да разгледат, посетителите ѝ ще бъдат поканени да станат и нейни „куратори“, като допълнят основните кадри, подбрани от Надежда Павлова, с останалите фотографии, които все още не са разположени на стените галерията. По този начин, благодарение на колективното действие, историите от кадрите ще оживеят за публиката и в крайна сметка ще създадат финалния вариант на изложбата. Точно както участието на доброволците прави възможни мисиите на всички организации, които са потърсили подкрепа.

Фотографиите на Денислав улавят моменти от доброволчески акции на 27 организации, заснети през последната година в цялата страна, като част от тях се фокусират върху взаимодействието между ментори и деца от уязвими групи, работата в социална кухня, разходките на доброволци с хора с увреждания, едно дежурство на горещата линия за пострадали от насилие на „Асоциация Анимус“, високопланински почиствания, каузи в подкрепа на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни от войната и усилията на доброволци и бежанци да създадат свой „Втори дом“ в Пловдив.

Откриването на изложбата е на 4 октомври (вторник) от 18:00 ч. в галерия Doza (ул. „Цар Самуил“ 52), а всеки, който иска да я види и да участва в нея, може да го направи до 14 октомври включително.

Доброволци участват в  облагородяването и разрастването на приюта за кучета от отворен тип Every Dog Matters в Костинброд. Костинброд, 27 ноември 2021. Снимка: Денислав Стойчев
Доброволци сортират получени дрехи в склада на Съвета на жените бежанки в България, за да могат по-късно хора, търсещи закрила, да дойдат и да вземат някои от тях според нуждите си. София, 25 ноември 2021. Снимка: Денислав Стойчев
Майки с малки деца са сред приютените в сградата на закритата през 2015 г. Белодробна болница в Пловдив, превърната от доброволци във „Втори дом” за бягащите от войната в Украйна. Самите бежанци са сред най-активните доброволци във всекидневната работа по ремонта на сградата и промяната на предназначението ѝ етаж по етаж. Пловдив, 2 юли 2022. Снимка: Денислав Стойчев

Паралелно с изложбата екипът готви и редица събития, включващи видеа с авторска поезия на автори като Петя Кокудева, Албена Тодорова и Стефан Икога с фокус върху колективната сила на доброволчеството, както и специално издание (зийн) с фотографии на заснетите от Денислав Стойчев инициативи, което ще се разпространява безплатно на различни места в цялата страна. Изданието е подкрепено от Министерство на културата и освен на хартия, ще може да бъде разгледано и онлайн в специално създаден за целта сайт.

Кампанията ще приключи в края на годината, а по случай Международния ден на доброволчеството (5 декември) част от заснетите от Денислав Стойчев кадри ще излязат и в градска среда, където също ще могат да бъдат разгледани свободно, за да достигнат до по-широка публика.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук