Отново дойде онзи период от годината, когато времето навън става дъждовно и студено. Дългите разходки, пътуванията и излизанията с приятели отстъпват мястото си на часовете прекарани вкъщи с топла напитка и интересно четиво в ръка. Несъмнено есента е сезонът, превърнал се в синоним на домашен уют и комфорт.

Ако и вие търсите начин да създадете топла и приятна атмосфера в дома си, за да се насладите на новия сезон, в следващите редове сме подготвили няколко практични идеи как да го постигнете. Добрата новина е, че не е нужно този процес да ви отнема много време и усилия. Може да внесете есенния уют у дома само с няколко дребни промени.

Започнете с есенно почистване

Уютът и хармонията в дома са неизменно свързани с чистотата и добрата организация. За да започнете новия сезон “на чисто”, отделете време за основно почистване на дома ви. Ако все още не сте го направили, сега е подходящият момент да приберете летните дрехи, обувки и други принадлежности, които скоро няма да използвате. А на тяхно място извадете топлите пуловери, пухкавите жилетки и любимия си чифт боти.

Докато разчиствате, отделете нещата, които няма да ползвате вече и им намерете нови притежатели. Така ще си освободите повече място и ще организирате дома си по-добре.

Внесете настроение с есенна декорация

Още един начин да внесете уют и есенно настроение в дома си е като добавите подходяща за сезона декорация. Топли одеяла, възглавнички и ароматни свещи са едни от декорациите, които си печелят заслужено място в есенния интериор. Те ще създадат приятна атмосфера и ще направят времето вкъщи много по-уютно.

През този сезон, може да заложите и на декоративни елементи с естествен произход – сухи клончета, тикви, кестени, жълъди, шишарки и всякакви други красоти, които може да си откраднете от природата.

Ако сте от хората, които обичат направи си сам проекти, потърсете интересни идеи за декорации, които може да направите сами, като свещници, венец за входната врата и т.н. Бъдете креативни и преди да се впуснете в творческия процес, уверете се, че имате всички необходими инструменти и материали за вашия проект.

Радвайте се на малките неща

Есента е перфектното време да забавите темпото и да се порадвате на малките неща. Именно малките ритуали създават усещането за уют у дома. Като например чаша топъл билков чай преди лягане или ободряващо сутрешно кафе. Още по-хубаво, ако са в компанията на любимите ви сладки или сезонни плодове, например. Не забравяйте да заредите шкафа си с провизии. А за да не изпускате намаленията и изгодните оферти, разгледайте брошурата на Kaufland.

След като сте се запасили с храна и вкусни напитки е време да се отдадете на хубава книга, любимия си сериал или на забавни игри с цялото семейство. Възможностите са наистина много, а какво точно ще изберете, зависи единствено от вас!

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук