„Момчетата на Коко“ е спектакълът, с който ще бъде отбелязан рожденият ден на проф. Крикор Азарян

През март публиката на Театър Азарян ще се наслади на осем спектакъла, част от Софийски театрален салон , които са в съревнование за наградите „Икар”.

Стартът на Салона в театралното пространство на НДК ще бъде даден на 5 март със спектакъла „Последният човек“ по романа на Джордж Оруел „1984“ /Държавен куклен театър Стара Загора/. Режисьорската версия е на Веселка Кунчева, а спектакълът е отличен с три номинации „ИКАР“.

Следващ в програмата е „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд /Драматичен театър „Н.Й.Вапцаров“ Благоевград/ на 7 март, който също получи три номинации.

Косвени щети“, по книгата на Светлана Алексиевич „Войната не е с лице на жена“, е носител на „ИКАР“ в категория „Дебют“ и ви очаква на 8 март.

Поетичният спектакъл по текстове на български автори „За светлото, което бе“ /Драматично-куклен театър Враца/ ще можете да гледате на 10 март. Режисьорът Маргарита Младенова е номиниран в категория „Режисура“.

Определен като „Културно събитие на 2019 година“ и носител на специална нагада „ИКАР“ за Снежина Петрова, спектакълът „Медея“ ви очаква на 13 март.

Момчетата на Коко“ е спектакълът, с който ще бъде отбелязан рожденият ден на проф. Крикор Азарян – 15 март. Момчетата на Коко Азарян са отбор от великолепни актриси, всички до една, негови студентки. Заедно те са приготвили високоволтов коктейл от театър, спомени, музика и пеене на живо.

Номонираният в пет катеогрии за награди „Икар“ спектакъл „Слава“ /Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“/ ще можете да видите на 20 март. „Слава“ по Питър Куилтър е дръзко и шармантно тържество над приетото и харесваното. В тази вдъхновяваща история, създадена по действителен случай, шаблоните за красота и съвършенство се разпадат на хиляди блестящи частици, за да посипят шапката на великолепната Флорънс – винаги готова да последва вътрешния си свят и да зарази околните с творчески ентусиазъм. Спектакълът е с пет номинации „Икар“.

Фондация Театър Корсар ще покаже на сцената на Театър Азарян спектакъла си „Хартиени истории“ на 22 март. „Хартиени истории“ е невербално куклено представление за възрастни, номинирано в категория „Постижения в кукленото изкуство“.

Като част от паралелната програма на Софийски театрален салон, НДК ще бъде домакин на две събития. От 16 до 19 март актьорът Майкъл Уолф ще проведе уъркшоп за овладяване на нови техники за скоростно учене на текст за театър – „Дворец на паметта“. Майкъл Уолф е актьор, певец, пианист, композитор, фокусник и много други неща, които продължава да усъвършенства постоянно. През 2019 г. завършва Ливърпулския университет за сценични изкуства. За едно от своите големи постижения, той смята създаването на специфична техника, която адаптира лесното и бързо запаметяване на текст. Методът е тестван при над 100 актьора и позволява запаметяването на текстове само за няколко часа.

От 22 март до 26 март в Театър Азарян ни очаква специализирано сценографско ателие с Мариета Голомехова – „Докосни сцената“, в което участниците ще имат възможност да надникнат в света на Мариета и да разберат повече за тънкостите в нейната работа, както и сами да изработят някои специфични сценографски и реквизитни детайли.

Какво още ви очаква в програмата на Театър Азарян можете да видите ТУК. Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК или онлайн на tickets.ndk.bg.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук