Темата на тазгодишното издание е посветена на основателя на фестивала Руен Руенов

Sofia Underground 2019

Sofia Underground 2019 отново залага на актуална тема, този път за „Източния въпрос”. Фестивалът идва в Енергийния център на НДК на 20-и април от 18:00 ч. Достъпът до всички артистични прояви е свободен.

Sofia Underground 2019

След успешното представяне на изложби, лекции и прожекции в големи градове като Берлин, Истанбул, Ню Йорк, Прага, Лондон и Кайро, Sofia Underground ежегодно се завръща в България.

В Енергийния център на НДК ще се включат автори от Испания, Италия, Германия, Чехия, Бразилия, Ирландия и др.

Представители на България са Константин Кучев и Поло Оконе с пърформанса „К 2”, Братан Братанов с груповия пърформанс „Нашта версия” и ER art collective с групов пърформанс.

Темата за Източния въпрос въвлича след себе си множество тълкувания, коментари, спекулации и промени в  обществено-ангажираното изкуство. Sofia Underground 2019 придава видима форма на сложните отношения между Изтока и Запада. Срещата на тези два свята намира отражение и в развитието на „нови” видове художествено изразяване като пърформанса.

Програмата на фестивала представя на българската публика международни пърформанс артисти, както и български автори. Всички те обединени от една идея – да покажат различните гледни точки и да изложат различните аргументи в конфликта между Изтока и Запада. Сред авторите на фестивала тази година са Мадхави Гор (Индия), Гиливанка Кедзиор (Франция), Пол Рейгън (Ирландия), Константин Кучев и Поло Оконе (България) и много други.

Първият ден на фестивала – 18-и април от 20:00 ч., започва с пърформанс на Антонин Бринда, който ще премине разстоянието от „Люлин” до „Младост”, свързвайки Изтока и Запада на София. На 19-и април от 18:00 ч. в галерия „Сердика” ще се проведат лекции с Антонин Бринда и Бианка Хисе. В същия ден от 22:30 ч. ще може да се насладите на музика от Изтока и Запада в „Ателието”.

Допълнителна информация за програмата и участниците във фестивала, може да откриете на уебсайта и Фейсбук страницата на Sofia Underground:
www.sofiaunderground.com
www.facebook.com/SofiaUndergroundPerformanceArtFestival/

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук