Любовта е мистерия. Любовта е ПОП. Пропадане на любовни реалности.

Под това мото сме поканени на хореографския концерт SIX LOVE SONGS (на 21-ви юни, петък от 19.30 ч. в Държавен куклен театър, Варна).

six love songs

ЗА SIX LOVE SONGS

Този хореографски концерт е резултат от сътрудничеството между музика и танц, провокирано от изследването на това

как може да се визуализира провалената любов.

Наблюдавана през средствата, с които двамата артисти работят, как тя звучи, мирише, движи се, докосва и напуска. В тази работа, авторите използват фигурите на поп културата като място за вдъхновение и стремеж.

По време на този концерт те обгръщат идеята за интимност, лични психологии и чувства; стимулират място за игра, където тези концепции се обработват както чрез техните клишета, така и чрез потенциалните им неизвестни. Заедно със завладяващите звуци или 6-те хита, отварят въпроси относно поли-отношенията и ре-идентификация на личността в изпълнителския контекст.

SIX Love songs дава пространство на ново честно тяло, на групово тяло, на някой, който обича непознатото, конфликтите и захарта, на друг, който търси нещо друго, някъде другаде, на теб,  на мен. Любовни потенциали, които се борят между червено, жълто, зелено и синьо.

Като на игра. Понякога да. Понякога не.

В циничното поле на своите желания.
1.2.3.4.5.6.
За да намериш любовта, трябва да си тръгнеш.

Хореография, изпълнение: Жана Пенчева
Музика, изпълнение: Цветан Момчилов
Драматургичен консултант: Дарио Баррето Дамас
Консултант сцена и костюми: Ралица Тонева
Фотографии: Илиян Ружин
Фотограф плакат: Мария Съботинова
Дизайн на рекламни м-ли: Грет Костадинова, Maika Studio
Цветя: Емилия Николова, Ателието на Ема

Тази работа е сътрудничество между продуцирането на музика и изследването на движението, чрез хореографски подход, в контекста на изпълнителските изкуства.

Six Love Songs e продукция на Гараж Колектив, София.

Спектакълът е селектиран като част от проекта „три3ависим” 2018 – инициатива на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към Съюза на артистите в България.”

Концепцията за хореографски концерт се заражда по време на артистична резиденция на двамата артисти към програма MOVING BODY 2018, Варна.

За АВТОРИТЕ

Жана Пенчева е хореограф, танцов изпълнител и преподавател от България. Завършила е бакалавърска и магистърска степен в програма Танцов театър и Хореография в Нов български университет, София. С изявени интереси към тялото и движението, тя продължава образованието си чрез серия от семинари в танцови практики и програми като Nomad dance academy и DanceWeb. През този период (2009) тя създава първото си парче – “Glass of love”. Следващи проекти: “Тouch down” 2010 и “Епизод IV – размисли през свободното време” 2011. Съосновател на Steam Room, НПО Гараж Колектив, член на Nomad dance academy – България и част от Хамалогика, Бургас. Като активен изпълнител участва в последните творби на танцова компания Дюн, България и нейните ко-продуцентски проекти.

В момента Жана работи с групи от различни обстоятелства и нужди, като се фокусира върху хореографията, изпълнението и преподаването. През последните години е заета с колективни хореографски сценични произведения – Отпразнувай! (2016) – с хора с различни възможности и бурлеск пърформанса “Неон” (2015). В периода 2018-2020 г., заедно с Александър Георгиев и Дарио Барето Дамас, са подкрепени от мрежата на LifeLongBurning с проект DRAG ON. Нейният последен самостоятелен, хореографски концерт „Шест любовни песни” е подкрепен от Три3ависим 2018, инициатива на Гилдията на Съвременни изпълнителска изкуства към САБ в България.

Цветан Момчилов е продуцент, валдхорнист/пианист и композитор. Неговата международна кариера вклюва изяви в САЩ, Италия, Испания, Германия, Швейцария, Сърбия, както и в България. Свирил е в Софийска филхармония, Оркестъра на Българското Национално Радио, Националната Опера, Русенска Опера, Самървил Оркестра (САЩ).

В сферата на джаза, той е пианист в група   JazzProfilactika, с която през 2017-та година пподписват договор с гръцкия лейбъл Timewarp Music и издават албума “Tick Tock”.

Цветан е свирил с Деан Боуман – вокал (САЩ), Александрина Симеон – вокал (Германия), Димитър Семов – барабани (България), Стоян Роянов – кларинет/саксофин (България) и др. Той е съосновател заедно с китариста Чавдар Гочев на Monday Jam – серия от джаз сешъни и концерти в гр. Варна и страната.

Преподавател е в Национално училише  по Изкуствата “Добри Христов”, Варна. Съосновател на варненския независим  издател Мого Мюзик и звукозаписното студио 4 Rooms Recording Studio. Един от последните проекти е училището за музикално продуциране Omni’s Cool. Цветан също така си сътрудничи с артисти от съвременния танц и пърформанс.

За фестивал ДВИЖЕЩО СЕ ТЯЛО:

Фестивалът е посветен на свързването на артисти, медиуми, публики и общности чрез съвременен танц, пърформанс и филми, които се намират на границата на видео арт и танц. В основата на инициативата и дизайна на програмата стоят въпросите:

Какво ни кара да се движим? Как се движим? Накъде се движим?

Това концептуално ниво се материализира в платформа за обмен на знание, която дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат чрез представления, ателиета, филми, дискусии, отворени срещи и т.н. с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях своя опит, арсенал от техники и философски виждания и идеи около понятието движение.

За STEAM ROOM

STEAM ROOM – алтернативен хореографски център е артистичен и културен проект в областта на хореографията, танца и пърформанса.

Проектът е иницийран и се ръководи от Александар Георгиев (МК/ БГ), Жана Пенчева (БГ) и Дарио Барето Дамас (ИС), трима хореографи/ танцьори, които активно работят локално и международно.

STEAM ROOM се формира от желанието да работи за подобряване на условията и средата, които допринасят за развитието на работата в областта на хореографията, танца и пърформанса на локално и международно ниво. Проектът има за цел да отвори пространства за размисъл и по-широки знания, чрез артистични предложения и културни инициативи.

След иницирането на програмата Поетични Тела, STEAM ROOM стартира нова програмна линия ГОРЕЩАстая за професионална публика.

***

За следващи представяния на хореографския концерт SIX LOVE SONGS в София и други градове, моля следете на zhanapencheva.com и steamroom.site .

За събития част от платформата ДВИЖЕЩО СЕ ТЯЛО, моля следете fb.com/movingbodyfestival  и www.instagram.com/moving_body

Горещо препоръчваме и:

Да се поизпотим и насладим на любимо изкуство: в Гореща стая за професионална публика

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук