MOVING BODY festival е посветен на свързването на артисти, медиуми, публики и общности чрез съвременен танц, пърформанс и филми, които се намират на границата на видео арт и танц. В основата на инициативата и дизайна на програмата стоят въпросите – Какво ни кара да се движим? Как се движим?

Накъде се движим?

Мотото на „фестивала на движението“ MOVING BODY е “Начинът, по който се движим в света, има значение”.  Поради тази причина за първа година фестивалът има своята зелена кауза и своя градина с посадени дървета лично от всеки артист. Това е първата стъпка към нашето желание да се движим осъзнато в света и да оставим нещо добро след себе си.

Тази година есенното придвижване към Варна за 4-то издание на фестивала MOVING BODY’19 ще се случи между 16-ти и 20-ти октомври. В основната програма ще бъдат представени проекти от Португалия – танцова компания Bacteria, с хореограф Кристина Планас, от Канада/България – Мария Кефирова, както и STEAM ROOM, изключително интересна група от трима артисти от три различни държави, които ни канят в „Гореща – стая за професионална публика“.

Moving Body – Open Call

В рамките на фестивалната програма на MOVING BODY ’19 ще бъде представена селекция от филмови продукции от целия свят, създавайки място за среща на любителите на изкуството на киното и танца. Фокусирайки се върху взаимодействието между движението, танца, хореографията и техниките на филма, MOVING BODY ’19 ще изследва границите и възможностите на художествената форма.

Всички режисьори, аудиовизуални артисти, хореографи, танцьори, творци, професионалисти и студенти от тези дисциплини са поканени да кандидатстват със своите иновативни танцови филми и видео танц проекти.

След прецизна селекция ще бъдат отличени филми в различни категории (експериментален, музикален, наративен, социален, документален и анимационен) като те ще бъдат излъчени в рамките на MOVING BODY ’19 между 16-ти и 20-ти октомври в град Варна. Тази година няколко филма ще бъдат наградени с грамота за принос в развиващата се и интригуваща област, която обединява танц/движение и филм/видео. Крайният срок за подаване на видеоклипове е 16 септември 2019г.

След фестивала MOVING BODY ще бъде организиран и пътуващ филмов тур както до големи български градове, така и до по-малки общини в страната, за да прожектира селектираните проекти.

Повече за техническите изисквания и за изпращане на видеоклиповете, научете от събитието във Фейсбук страницата на фестивала тук.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук