180° – лаборатория за иновативно изкуство 2019

За шеста поредна година фестивал „180° – лаборатория за иновативно изкуство“ ще разнообрази културния живот на столицата. Артисти от различни краища на света ще се съберат в София и ще работят заедно в рамките на една седмица, за да изпробват своите иновативни идеи.

Petra Pellarova, Nicolas von Ritter, International Ensemble Modern Academy, Montse Gardo, Биляна Вучковa, Richard Haynes, Милен Апостолов и 180° ensemble са само част от участниците в това издание.

Тази година темата е „Форми“ и е вдъхновена от 100 годишния юбилей на движението Баухаус. Всички събития са с вход свободен.

Публикувахте от 180 Degrees Festival and Laboratory for innovative Art Sofia в Сряда, 17 юли 2019 г.

Програмата на 180° – лаборатория за иновативно изкуство 2019

20.07 – събота – Откриване° – тази година със своето откриване, 180° ще провокира своята публика с формата “180° Tonight Show” – поп, съвременно изкуство или просто случайно токшоу. Това събитие ще ни представи артистите от 180°, тяхното изкуство и темата на фестивала.
19:30 / Център Проджект Лаб

22.07 – понеделник – Videomotion Vol. 4° – Финал на конкурса за късометражен ням филм. За четвърта поредна година фестивалът обявява конкурс за късометражен ням филм, отворен към професионалисти и любители. През 2019 г. темата е “Форми”, вдъхновена от стогодишнината на Баухаус Десау, а избраните на финал видеа ще бъдат озвучени с импровизация на живо от музикантите на “Ансамбъл 180 Градуса”.
19:30 / Фабрика 126

23.07 – вторник – CollectiveLab 1° – Цигуларката Биляна Вучкова (България), флейтистката Сабине Фогел (Германия), танцьорa Монтсе Гардо (Испания) и режисьора Флорънс Рукщул ще формират артистичен колектив и ще експериментират заедно по темата на фестивала – “Форми”.
19:30 / Център Проджект Лаб

24.07 – сряда – CollectiveLab 2° – Кларинетистът Ричард Хейнс (Швейцария/Австралия), танц – пантомим артистката Петра Пеларова (Чехия) и композиторите Милен Апостолов (България) и Николас фон Ритър (Швейцария) ще се впуснат в експеримент, вдъхновен от тазгодишната тема на фестивала.
19:30 / Чешки Културен Център

25.07 – четвъртък – IEMA LAB° – Ансамбълът на академията на Ensemble Modern ще превърне сградата на Гьоте институт в музикална лаборатория. Малко хора знаят, че тази сграда някога е била консерваторията на София. Четиринайсетте музиканти не само ще създават музика и звуци в нея, но също така ще осъществят работилници и интердисциплинарни колаборации с български артисти и възпитаници на Национална художествена академия.
19:30 / Гьоте-Институт София

26.07 – петък – Шахмат vol. 5° – Изданието на ежегодния формат Шахмат през 2019-та има за цел да постави един срещу друг публиката и изпълнителите. Обикновено контролът върху случващото се по време на едно музикално събитие е изцяло в ръцете на изпълнителите, този път обаче публиката на 180° ще има възможността директно да контролира изпълнителите, създавайки сама за себе си един уникален пърформанс.
19:30 / Фабрика 126

За повече информация следете фейсбук събитието и интернет страницата на фестивала.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук