Учудвате се как хиляди хора вярват, че индивидуалността и съдбата им са предопределени от разположението на огромни кълба газ, непостижимо далече в небето, по време на раждането им? Илюстраторът Michael Sanderson също.

Роденият в Колорадо и израснал със Скалистите планини като фон, артист все пак е силно впечатлен (и вдъхновен) от отношението ни към зодиите. До степен да създаде  Constellation Park, – като

„провокативна, мрачна и хумористична колекция от илюстрации,

които концептуализират 12-те знака на зодиака като грубовати мъжаги – дървари, катерачи и други любители на природата“.

Към всяка от илюстрациите си Майкъл написва „анекдот, свързващ модерната интерпретация на всеки знак с древните му характеристики“.

12-те зодии като грубовати дървари

Овен

12-те зодии като грубовати дървари

Овен: Най-безочливият и дръзкият от бандата. Силно тяло, слаб ум. Хвърля се с главата напред във всяка ситуация, за да получи това, което му е на сърцето; установявайки своето място в обществото като алфа мъжкар, с когото да се съобразяваме. Ако не може да си пробие път чрез груба сила, разполага с грубоват, но добър външен вид, за да ни накара да преразгледаме позицията си.

Телец

Телец: Властен и безкомпромисен, той се гордее с притежанията си и ще се погрижи всеки да е наясно кое е негово. Безмилостен противник, ако сте нещастен собственик на нещо, което желае. Оставя своя белег върху всеки, до когото се докосне, преследвайки желаното, с прецизността на окото на бика. Макар да е най-сетивният знак от зодиака, той не човек, който да докоснете и отминете – той играе, за да запази притежанието си.

Близнаци

Близнаци: Братското съперничество поддържа динамичния Близнаци в постоянна битка между двете страни на „своето собствено аз“. А две души винаги са по-добри от една. Стига само да могат да постигнат съгласие да работят заедно и да обединят силите си, биха постигнали велики неща. Всичко, което можеш да направиш, си способен да направиш по-добре; можеш да направиш всичко по-добре от себе си. Нали? (иронизирайки борбата между двата аз-а – бел.ред)

Рак

Рак: Един от малкото, който намира сигурност в това да го вържат. За сантименталния Рак, връзването на възел е въпрос на живот и смърт, особено когато изкачва толкова високи планини заради любимия човек. Падането е дълго; бавно и стабилно. Продължавайте да се държите!

Лъв

Лъв: Едно от най-верните момчета наоколо, срещу нищожната цена на цялото ви внимание. Гладен е за вашите хвалебствия, така че продължавайте да храните егото му или ще ви изяде жив. Суетният и харизматичен Лъв живее за вашата любов; Поставете го на пиедестал и този крал на зверовете ще ви помогне да цъфтите в социалната джунгла.

Дева

Дева: Той вярва, че по-малко утъпканият път е по-малко утъпкан по основателна причина. Никой не може да бъде новатор, по никакво определение; усърдният, праволинеен Дева играе следвайки правилата на играта и остава уверен, докато крачи по утъпкания път. Това, което му липсва откъм въображение, наваксва с целеустременост и със сигурност ще намери пътя си.

Везни

Везни: Повърхностен и идеалист, той е пълен с противоречия и използва дипломатическата си репутация, за да извлече нещо стойностно и красиво и от най-грубите ситуации. Оценява стойността със собствените си теглилки и везна; ако реши, че работата надвишава възнаграждението, най-вероятно ще зареже копаенето. Винаги претегля възможностите си и търси по-лъскава, но и по-лесно достижима находка. Той не е човекът, който ще копае твърде дълбоко, наистина.

Скорпион

Скорпион: Неговото присъствие се усеща остро, но той ще се погрижи отсъствието му да ужилва дори повече. Силата и брилянтността се проявяват от студено, тъмно място, в което Скорпионът процъфтява с дебелата си, твърда обвивка. Всяка треска на рамото му е научен урок, който ще използва. Колкото по-дебел става ледът, толкова по-високо ще се изкачи той.

Стрелец

Стрелец: Същински вълк в овчи дрехи; социално приспособимият Стрелец ще усвои разнообразие от информация, умения и персонажи, за да изгради своя арсенал от герои, получаващи доверието на потенциалната му плячка. Той живее за тръпката от лова, но също така и в страх да не бъде заловен; защото в съзнанието му нищо не е по-лошо, от това да попадне в клетка или да се превърне в трофей на нечия друга стена. В неговите очи да ви остави да си тръгнете е проява на милост; защо тогава се ядосвате?

Козирог

Козирог: Неговият дом е неговото царство. Студен, разумен и материалистичен, Козирогът прави повече усилия за материалните печалби, отколкото в личните си връзки; но може да бъде и голям чаровник, ако, разбира се, сте в състояние да му помогнете да се изкачи по-високо в ешелона. Той си умира за короната. Истински леден крал. Let it go, брат!

Водолей

Водолей: Водолеят е жаден; във всеки смисъл на думата. Той вярва в превъзходството на количеството над качеството; „повечето е повече“ и чашата му прелива. Той се разлива и стреми да срещне колкото се може повече хора, без да се превърне в застояла вода. Иновативен и остроумен, той е уважаван от мнозина, но близък на малцина. Далечен като океана и също толкова спонтанен. Трудно е да държите вода в ръцете си дълго, така че го пийте, докато можете.

Риби

Риби: Гребейки, гребейки, гребейки с лодката си леко по потока, животът е само мечта за отпуснатите риби (перифраза на популярна детска песничка – бел.ред). Отиват навсякъде, където потокът ги води, без дори да накъдрят водата с вълнички. Лесни за улов, но трудни за задържане; в тяхната природа е да се отдалечават, без да имат какво да кажат по въпроса. Студенокръвно ще ви напомнят, че в морето има много риба.

Снимки и допълнителна информация: Michael Sanderson в Behance и Facebook
Лимитирана серия от  Constellation Park е налична в: shop.
Източници: Cultura Inquietarefinery29

Още артистични интерпретации на зодиака:

Испански фотограф “разсъблича” зодиака

Истинските зодии на жените (фото проект)

Повечето ни читатели намират статията за забавна. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (83%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (17%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук