Знаците на любовта (корица)

Световноизвестният астролог Линда Гудман хвърля светлина върху любовните взаимоотношения и дава отговори на въпроса защо честно срещаме трудности при намирането на правилния партньор.

Книгата й „Знаците на любовта” се радва на ново издание на български език, което е вече по книжарниците.

В мащабното четиво астроложката разглежда характерните черти и особеностите на дванайсетте астрологични знака, посочвайки силните и слабите им страни и съветвайки как да изберем правилния партньор, приятел и спътник в живота според зодията.

Любовта, твърди Гудман, има чудотворна сила, която е в състояние да превърне всяка мечта в реалност, да промени всяка ситуация в наша полза и да ни заведе до това, което искаме най-силно.

Всичко, което трябва да направим, съветва гуруто на астрологията, е да обичаме достатъчно силно и достатъчно дълго.

Знаците на любовта

Линда Гудман

ВАШИЯТ ЗНАК СПОРЕД СЛЪНЦЕТО

Терминът „астрологичен знак по Слънцето“ означава, че ако вие сте на­пример Близнаци, Слънцето е упражнявало мощно влияние в СЕКТОРА НА ЗОДИАКА (а не – в съзвездието), наречен Близнаци, когато сте се родили – от 21 май до 21 юни включително (във всички часови пояси на САЩ за последните няколко десетилетия и с един ден разлика например за Грину­ич, Англия[i]. Ще откриете, че датите, покриващи секторите на дванайсетте слънчеви знака, се различават в зависимост от астрологичната книга, която четете, и това може да обърка лаика. Причината е, че повечето астролози не искат да ви обременяват с информацията, че Слънцето „променя знаците“ сутринта, следобед или вечерта на даден ден. А така те „открадват“ един ден от слънчевия знак и го приписват на следващия – за да не усложняват неща­та. Но от това бъркотията става още по-голяма. Много е лесно да оповестим, че всеки зодиакален знак започва точно в полунощ. Но не е така.

Например освен през високосните години Слънцето напуска сектора на Овена и навлиза в Телец някъде на 20 април във всички часови пояси на САЩ (но на 21 април в Гринуич, Англия). Важно е да знаете, че 20 април съдържа и двата знака. Иначе може цял живот да си мислите, че сте Телец, а всъщност да сте Овен.

Затова помнете, че ако сте роден на ПЪРВИЯ или на ПОСЛЕДНИЯ ден на някой зодиакален знак, трябва да знаете точното ВРЕМЕ и място на раждане, за да видите дали Слънцето не е „сменило знака“ именно в този момент.

Терминът „лунен знак“ се отнася до сектора в зодиака (не до съзвезди­ето), през който Луната е „преминавала“ и е упражнявала своето влияние, когато сте роден. Терминът „асцендент“ (или „изгряващ знак“) ще рече знака на зодиака, който е „изгрявал“ на източния хоризонт в момента на вашето раждане. Асцендентът се променя в зависимост от месторождението ви (гео­графската ширина и дължина).

И още нещо за „междинните“ рождени дати: доста често онези, които са родени на вододела между два зодиакални знака (в ден, когато Слънцето сменя знака си), казват (и вярват), че тяхната личност съдържа качества и от двата слънчеви знака. И това според тях се дължи на „междинните им рождени дни“.

Например човек, роден на 20 януари, може да има чувството, че поня­кога се държи като Козирог, а в други случаи като Водолей. Същото важи за всички „междинни“ хора. Някои астролози ще ви кажат, че това е така, защо­то се проявяват качествата и на двата знака. Аз като опитна професионална астроложка съм се убедила обаче, че това просто не е вярно. Всички хора без изключение, убедени, че съчетават отличителните черти на два съседни знака, се държат така просто защото Луната или асцендентът им е във „вто­рия“ знак.

Например вече споменатият човек, роден на 20 януари, е със слънчев знак Козирог. Ако понякога той се държи като Водолей, то е, защото Луната или асцендентът му са във Водолей, а не защото е раждан на „междинна“ дата. Ако човек, роден на 19 януари, се държи само като Козирог и никога като Водолей, значи Луната или асцендентът в рождената му карта не са в знака на Водолея.

Човек може да има само един астрологичен знак. Дори да е роден в „меж­динен ден“, той никога не съчетава качествата на две поредни зодии. Вярно е, че деканите (всеки астрологичен знак обхваща 30 градуса, делящи се на декани от по 10 градуса) предопределят някои особености в личностния ха­рактер. Но това е друг въпрос. Ако сте Козирог, значи сте Козирог и нищо друго. Не може да имате и качествата на Водолея само защото сте роден на „междинна дата“. Усетите ли, че се държите като Водолей, можете да бъдете сигурен, че това се дължи на Луната или на асцендента ви във Водолей (или просто си въобразявате, че имате качествата на Водолей, повлияни от греш­ката, която несведущи астролози толкова често повтарят).

Ще приведа един пример, с който вероятно ще си изясните нещата. Ва­шите личности качества например на Козирог, които сте придобили с първа­та глътка въздух (и които са се запечатали в мозъчните клетки така, както се прави компютърна програма), са плод на влиянието на Слънцето в сектора на зодиака, наречен Козирог. Този процес (създаващ вашия личен слънчев знак) се дължи на времево-енергийна сила. Няма да се впускам в подробно­сти, ще кажа само, че процесът е в известен смисъл електромагнитен. За да добиете ясна представа, се запитайте дали електрическата крушка може ед­новременно да е включена и изключена. Разбира се, че е невъзможно. Круш­ката или свети, или не свети. Пак по същата причина Слънцето не може да оказва мощното си влияние върху ДВА ЗНАКА едновременно.

Когато Слънцето влияе върху сектора на Козирога, то не засяга с ви­брациите си другите астрологични знаци. В точно определен космичен мо­мент (който може да бъде изразен в минути) Слънцето „навлиза“ в знака на Водолея и започва да влияе с мощните си вибрации върху този сектор, но не и върху знака на Козирога. Светлината не може да бъде и включена, и из­ключена. Слънцето не може да предопределя качествата и на Козирога, и на Водолея. От гледна точка на астрологията това е невъзможно.

Колкото до така наречената „Астрология 13“, в която присъства и три­найсети астрологичен знак, просто не й обръщайте внимание, в нея няма и зрънце истина. Къде сериозно, къде на шега ви предлагам следното неоспо­римо доказателство. Според тази астрология аз щях да съм Риби, а не Овен. Всички мои приятели и близки ще ви кажат, че това е немислимо, дори сме­хотворно. Пак според тази астрология Нелсън Рокфелер щеше да е Близна­ци, а не толкова типичен Рак, а Били Греъм, Скорпион до мозъка на костите, щеше да е Везни. И това, скъпи читатели и хора, усвояващи астрологията, е немислимо. Казва ви го един вироглав Овен (а не тактичната и нежна Риба).

[i] В приложената след тази глава таблица астрологичните знаци са съобразени с българ­ския часови пояс. – Б. р.

Повечето ни читатели намират статията за удивителна. А ти?
  • удивителна (42%)
  • вдъхновяваща (8%)
  • любопитна (8%)
  • забавна (8%)
  • гореща (0%)
  • щура (8%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (17%)
  • обезпокоителна (8%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук