55 филма ще покаже 32-рото издание на Киномания. Любимият кинофорум ще се проведе между 15 и 29 ноември 2018 г. и тази година ще премине под мотото:

Големите филми преди големите награди

Киномания 2018

Българските акценти в програмата на Киномания 2018

Четири български игрални, един български документален филм и една копродукция с българско участие ще имат своите премиерни прожекции по време на Киномания. На специална пресконференция екипите им представиха своите продукции.

Режисьорът Костадин Бонев и акторът Пенко Господинов анонсираха „Далеч от брега”, режисьорът и сценарист Киран Коларов, продуцентката Галина Тонева и актьорите Каталин Старейшинска и Ованес Торосян споделиха какво ги е заинтригувало в работата им по филма „Мълчанието на сестра ми”, а продуцентът Павел Павлов и младежът Константин Гергинов разказаха за филма на режисьора Мария Веселинова –  „Смарт Коледа”.

Документалият филм на режисьора Георги Тошев „Соня Йончева. Sempre Libera” е документалното заглавие в тазгодишната Киномания. Повече за него разказа Ема Константинова- съсценарист и режисьор по монтажа на филма.

В програмата на Киномания е включена и една провокативна копродукция с българско участие, спечелила две награди на фестивала в Карлови Вари – „Не ме интересува дали историята ще ни запомни като варвари”. Интересни подробности за нея разкри продуцентът от българска страна Росица Вълканова.

На финала на пресконференцията от НДК обявиха, че екипът на Киномания стои зад мистериозната тийзър кампания „Коя е Невена?”, в която в продължение на няколко седмици София бе залята с черни плакати с червен надпис „Коя е Невена?”, а после същият въпрос се появи на ключови кръстовища в столицата. Акцията се оказа част от кампанията за популяризирането на филма „Времето е наше”, който ще даде официален старт на Киномания на 15 ноември.

В последния етап от кампанията една от актрисите във филма – Ирини Жамбонас – направи мълчалив пърформанс по време на пресконференцията, четейки книга с надпис „Коя е Невена?”. „Невена е образ от филма „Времето е наше”, героиня в книга, фикция, но и реалност. Невена е по-доброто „аз” на всеки от нас. Невена е магията, която само киното може да сътвори. Затова отдайте се на магията на киното”, призоваха организаторите от НДК.

Билети

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.

Още за Киномания 2018:

Киномания 2018 започва с “Времето е наше”. Гледаме отново дуото Пенелопе Крус – Хавиер Бардем във “Всички занят”

Уилям Дефо е (удивителен) Ван Гог. На Киномания 2018 гледаме и новия филм на Паоло Сорентино

Гледаме новите филми на Вим Вендерс и Ралф Файнс през ноември

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук