Нов концерт на Мариза у нас (снимка)

Фадото за португалците е каквото е блусът за афроамериканците, тангото за аржентинците и фламенкото за испанците.

Музикални жанрове, които не се свирят и пеят. Чувстват се…“

В  това Мариза ще ни убеди отново на 24 март в зала 1 на НДК. Новият концерт на най-известната португалска певица у нас ще представи песните от последния й албум Mundo.

„Участвах във всеки етап от творческия процес. Обичам всичките си албуми до момента, защото са направени с много любов. Но сега съм убедена, че това е най-добрият, който съм правила в цялата си кариера“, споделя певицата.

„С годините все по-силно усещам отговорността, когато съм на сцена пред публика. Пея с мисълта, че това може да бъде последния ми концерт – давам всичко от себе си и се старая да надмина собствените си граници, да бъда все по-добра“, казва Мариза.

В колекцията си от награди тя има почти всичко. През 2016 година тя е номинирана за „Грами“, печели приза „Най-добър артист” на Songline Music Awards, получава наградата на Executivа Magazine за една от 20-е най-влиятелни жени в Португалия и признанието за най-успешно турне в категория World Music в САЩ. Киноманите помнят Мариза и от участието във филма на испанския режисьор Карлос Саура „Фадо“ (2007), където най-популярната португалска певица на нашето време разкрива драматичния си талант.

Първият й албум Fado em Mim излиза през 2001 г. и веднага й носи голяма популярност с над 30 хиляди продадени копия. През 2002 г. по време на Световното първенство по футбол тя изпълнява химна на страната си преди мача на националните отбори на Португалия и Южна Корея. Сред най-известните й колаборации на Мариза е изпълненето на A Thousand Years в дует със Стинг за Олимпийските игри през 2004 година в Атина, където изпълнява песента на португалски.

Да се насладим на носталгичната и изпълнена с копнеж фадо музика с две от песните, които Мариза ще представи у нас:

Концертът се организира от „БГ Саунд Стейдж“.

Билетите са на цени от 40 лв. до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim и в Билетния център на НДК.

Повечето ни читатели намират статията за удивителна. А ти?
  • удивителна (20%)
  • вдъхновяваща (20%)
  • любопитна (20%)
  • забавна (0%)
  • гореща (20%)
  • щура (0%)
  • необикновена (20%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук