A to JazZ Festival 2017Обичате джаз, обичате да се забавлявате на открито, бихте завели приятели, близки, кучето, дори бебето си да послуша хубава музика?

Имаме новина!

Taзгодишното издание фестивала А to JazZ ще се проведе на 7, 8 и 9 юли в добре познатият Южен парк 2, а мащабът и участниците, с които ще се срещне публиката, са повече от главозамайващи. А to JazZ 2017 ще бъде оглавен от DIRTY LOOPS, ROBERT GLASPER EXPERIMENT и CHRISTIAN MCBRIDE’S NEW JAWN.

A to JazZ Festival 2017

Освен най-доброто от световната и родната джаз сцена, събитието ще предложи разнообразие от активности, като пъстрия арт-базар, специалния A to JazZ & Rush щанд с официален мърчандайз, детска образователна програма A to JazZ KIDS и вълнуващите джем сешъни, които традиоционно се провеждат всяка вечер след фестивалната програма.

За първи път опашките за бира ще бъдат облекчени от иновативния Speed.Bar.

Джем сешъни

Тази година Havana Club Jam Sessions ще се проведат след края на всеки фестивален ден от 23:00 часа на открито в бар Caché, който се намира в непосредствена близост до фестивалния парк.

Водещите на музикалните вечери ще са българските джаз изпълнители Михаил Йосифов, Вили Стоянов и Димитър Льолев, като към тях ще се присъединят Стоян Янкулов – Стунджи, Васил Спасов, Наско Попов, Митко Шанов, Борислав Петров и Милен Кокошаров.

Нямаме търпение да присъстваме на джазовото им надсвирване с хедлайнерите на A to JazZ.

A to JazZ KIDS

На 8-ми и 9-ти юли във фестивалния Южен парк II ще се проведе oбразователната програма A to JazZ KIDS.

Най-малките любители на музиката ще имат възможността да опознаят основите на това изкуство, като ритъм и мелодия, разказани в забавни детски игри, приказки и истории.

Програмата ще включва интерактивния концерт „Приказки за джаза”, в който ще бъде представена историята на джаза, най-популярните инструменти в него, тяхната технология на звукоизвличане, както и много интересни и популярни джаз пиеси.

Заедно с това, ще бъде представен и уъркшопът “Латино джаз“, който ще запознае децата с появата на едно от най-популярните течения в джаза, съпроводено с много танци и игри.

Полезна информация

Всяка година организаторите  на фестивала се опитват да добавят по някоя нова услуга, която да прави A to JazZ още по-приятно място. На това издание ще представят, за първи път в България, иновативната платформа за фестивални барове – Speed.Bar.

Научете повече тук – http://www.atojazz.bg/info/speed-bar/

Арт базар

Арт-базарът на А to JazZ традиционно се забелязва отдалече с пъстрите си артикули, дело на български творци и концептуални марки. И тази година базарът ще събере разнообразие от изложители, предлагащи на всеки възможността да отнесе със себе си цветно късче джаз спомени.

Най-верните фенове на фестивала пък могат да намерят специалния A to JazZ & Rush щанд, на който ще се предлага официалният мърчъндайз на фестивала, изработен от италианския дизайнер Марио Гуалиели, познат на аудиторията като Brus.

За фестивала

Международният A to JazZ Festival е една от емблемите на музикална София, превърнал я в част от световните столици на джаза. Създаден през 2011 г., вече шест поредни години фестивалът бележи началото на лятото с музика на световно ниво, силни емоции и много настроение.

През годините A to JazZ събра публика от над 60 000 души и я срещна с близо 200 артисти, сред които, както утвърдени имена от световната и българска джаз сцена, така и десетки млади таланти. В рамките на петте си издания, фестивалът привлече велики музиканти като Кени Гарет (Kenny Garret), Рой Харгроув (Roy Hargrove), Мишел Камило трио (Michel Camilo trio), Ричард Бона (Richard Bona), Хосе Джеймс (José James), Франк Макомб (Frank McComb), Н’дамби (N’dambi), Рийл Пипъл (Reel People) и много други.

Снимки: facebook.com/atojazzfestival

Още за фестивала следете на atojazz.bg

Повечето ни читатели намират статията за удивителна. А ти?
  • удивителна (20%)
  • вдъхновяваща (20%)
  • любопитна (20%)
  • забавна (0%)
  • гореща (20%)
  • щура (0%)
  • необикновена (20%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук