илюстрация към играта Спечели романа + 2 билета за екранизацията на Изгубеният град Z

Играта приключи. Честито на победителката Петя Ангелова!

Благодарим от сърце на всички за участието и интереса!

Очаквайте скоро новите ни игри – за книги, за билети за кино и театър и др. Следете за скорошното им обявяване в седмичния бюлетин, който получавате на мейла си (може да се запишете тук: http://jasmin.bg/sedmichen-byuletin-na-jasmin-bg/)

* * *

Любимият кино-литературен фестивал Cinelibri започва и един от най-очакваните филми в програмата му е „Изгубеният град Z“. Заведете приятел да го гледа с 2 билета от нас! Преди прожекцията (на 14 октомври, събота, от 17:45 в кино „Люмиер Лидл“) ще ви подарим и книгата, по която е направена внушителната екранизация.

За да участвате в играта, е нужно единствено да последвате линка, който ще ви отведе на фейсбук страницата на Jasmin.bg и да тагнете в коментар под поста приятел, с когото бихте покорили дори изгубен град (засега обаче „покорете“ киносалона).

Харесайте фейсбук страницата на Jasmin.bg, за да продължим да ви вдъхновяваме!

Победителят в играта ще изтеглим на случаен принцип на 12 октомври.

Успех на всички участници!

За филма

Филмът разказва историята за британския изследовател Пърси Фосет (Чарли Хънам), който пътува в Амазония в зората на XX век и открива доказателства за непозната досега, напреднала цивилизация, която вероятно някога е обитавала района.

Пренебрегвайки присмеха на научните организации, считащи местното население за „диваци“, твърдо решеният Фоусет, подкрепян от съпругата си, сина си и своя помощник, се завръща отново и отново в джунглата в опит да докаже теорията си, докато не изчезва мистериозно през 1925 година.

Една истинска история за смелостта и страстта, разказана в класическия стил на Джеймс Грей. В ролите, освен Чарли Хънам, ще видим още Робърт Патисън, Сиена Милър и др. Снимките са осъществени през август – октомври 2015 г. в Северна Ирландия и Колумбия. И ви уверяваме, че резултатът си заслужава да се види на голям екран.

За книгата

„Изгубеният град Z” на американския писател Дейвид Гран е посветена на британския пътешественик, изследовател и археолог Пърси Фосет.  През 1925 г. той предприема пътешествие със сина си в Южна Америка, в търсене на легендарен древен град, който Фосет кръщава „Изгубения град Z”. Едва 57-годишен, полковник Фосет изчезва безследно, а десетилетия по-късно над 100 изследователя загиват или изчезват в търсенето му.

Самият Гран предприема собствено пътуване до Амазония, търсейки и намирайки нови доказателства за съществуването на „Изгубения град Z”, както и за смъртта на Фосет.

Откъс:

Откъс от “Изгубеният град Z” на Дeйвид Гран

Още за фестивала:

CineLibri 2017: акценти и пълна програма на фестивала, обещаващ добро кино, литература и музика

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук