Рут Колева изпя "Светлата страна на киното" (кадър от видеоклипа)

Новата песен и видеоклип на Рут Колева са продуцирани от единствения в света кино-литературен фестивал CineLibri.

(освен, че имаме щастието той да се случва у нас, тази година ще го проследим отблизо и ще ви изненадаме с интервюта, авторски ревюта и игри)

Парчето със заглавие „Светлата страна“ кодира мотото на третото издание на фестивала –  „Светлина, сянка и движение”, става негова шапка и отдава заслужено внимание на музиката като неразделна част от алхимията на седмото изкуство.

Текстът на „Светлата страна“ е дело на директора на CineLibri Жаклин Вагенщайн и на Мартин Ръждашки, музиката – на Рут Колева и Боян Ангелов. Режисурата на видеоклипа е поверена на Бойко Щонов. Той представя изпълнителката в нова светлина – между съня и реалността, танца и покоя, музиката и тишината. Виждаме Рут като отворения бял лист, върху който вдъхновението изписва:

„любовта, в която се зачиташ,
думите, които си мълчал…“

„Светлата страна“ е елегантен анонс на част от заглавията, които ще намерят място в афиша на „Синелибри” между 11 и 22 октомври тази година.

Нестандартният проект за пореден път показва умението на Рут Колева да експериментира и да реализира успешни творчески колаборации. Певицата вече репетира за специалния пърформанс, с който ще представи парчето на откриването на фестивала в Зала 1 на НДК.

„Музиката винаги е била важна част от CineLibri – започнахме първото издание с авторски кавър на живо на емблематичната песен от „Закуска в Тифани“ Moonriver. Имахме немалко музикални акценти и във второто издание. Тази година обаче ще отдадем истински заслуженото на ролята на музиката в киното. Ще имаме опера на живо по време на една от прожекциите, а сред специалните ни гости ще бъде един от най-значимите световни кино композитори. Черешката на тортата е „Светлата страна“ и песента е само началото на нашия саундтрак, който ще набъбва през годините” – обещава директорът на фестивала Жаклин Вагенщайн.

Специалният подарък към всички зрители и почитатели на фестивала е безплатният даунлоуд на песента от http://www.cinelibri.com/

Още за CineLibri

“Третото издание на  фестивала ще бъде голямо надграждане спрямо предишните. Тази година проектът CineLibri се отделя от издателство „Колибри“ и заживява собствен живот. С двойно повече филми, 90% от които са национални премиери, както и с тройно по-голям брой прожекции и по-богата паралелна програма и специални събития. Предстои един истински  скок напред и нямаме търпение да го споделим с публиката“ – споделя директорът на CineLibri Жаклин Вагенщайн.

Очаквайте скоро подробности за акцентите в афиша на любимия фестивал, за специалните гости, съпътстващи сбития, партита и др.

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (50%)
  • вдъхновяваща (50%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук