Крал Артур: Легенда за меча

Не бързайте да се разочаровате, че няма да видите Гай Ричи от „Гепи“ и „Две димящи дула“.

Гай Ричи от „Шерлок Холмс“ е тук и снима с невиждан (дори за него) размах.

При това – насред зрелищните батални сцени и величествени природни картини (нямахме представа колко красиво може да бъде едно блато!) – режисьор, сценарист и актьори не губят фокуса върху човешкото. И ни позволяват да видим слабости, неувереност и… добра доза хумор и сарказъм.

Крал Артур: Легенда за меча- предизвикателството

Всички знаят легендата за Артур… или поне така си мислят. В КРАЛ АРТУР: ЛЕГЕНДА ЗА МЕЧА режисьорът Гай Ричи разказва историята по доста различен, зрелищен и динамичен начин. В началото на филма Артур все още не е крал, а хулиган и крадец, който ще бъде принуден да открие истинската си съдба, докато се бори срещу монархията, която самият той трябва да управлява.

„За мен най-добрите разкази повеждат главния герой на пътуване, което надхвърля ограниченията, и му позволява да надскочи първичната си природа, за да се превърне в истински достоен човек. – казва Ричи, който е режисьор, продуцент и сценарист. – В нашата версия на легендата, животът на Артур е незначителен в началото: хлапак от бордеите, който скита по улиците със своите авери и с юмруци се противопоставя на закона. Но в последствие действията на другите – някои с добри, някои с не толкова добри намерения – го принуждават да разшири представата си кой би могъл да бъде.“

Чарли Хънам, който е в главната роля, казва:

„Гай е взел класическия герой и е пресъздал историята за произхода му по нов, достъпен за новото поколение, начин.

Нашият Артур е израснал като груб биткаджия в един малък свят. Той категорично не е благородна душа, която търси справедлива кауза.“

Но каузата го търси.

И точно този сблъсък се надява да видим по нов начин Гай Ричи.

Екипът зад Крал Артур: Легенда за меча

Британският  режисьор Гай Ричи  – в своя типичен, динамичен стил – се е заел с нелеката задача да представи нова версия на легендата за крал Артур.

С участието на Чарли Хънам (Синове на анархията)  в главната роля и номинираният за Оскар Джуд Лоу (Студената планина, Талантливият г-н Рипли), като чичото злодей и узурпатор на трона Вортигерн.

Участват още Астрид Берже-Фрисби (Карибски пирати: В непознати води), номинираният за Оскар Джимон Хонсу (Кървав диамант), Ейдан Гилън (Игра на троновете) Ерик Бана (Стар Трек), Анабел Уолис, Дейвид Бекъм, Микаел Парсбранд и други.

Сценарият е на Джоби Харълд, Лайънъл Уиграм и Гай Ричи. Продуценти са носителят на Оскар Акива Голдсман (Красив ум), Джоби Харолд, Тори Тънел, Стив Кларк-Хол, Гай Ричи и Лайънъл Уиграм.

Творческият екип на Ричи зад кулисите включва двукратно номинирания за Оскар оператор Джон Матисън (Гладиатор, Фантомът на операта), номинирания за Оскар художник Джема Джексън (Пътят към Невърленд), монтажиста Джеймс Хърбърт, дизайнера на костюмите Ани Саймънс.

Музиката е на Даниел Пембъртън.

Кадри (и трейлър) от Крал Артур: Легенда за меча

Повечето ни читатели намират статията за гореща. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (33%)
  • забавна (0%)
  • гореща (67%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук