Кино в ПАРКА

Липсва ли ви нещо в края на лятото? Доброто кино? Ето, че се задава любимия мини кино фестивал. „Кино в ПАРКА” е един от най-приятните начини да се разсеем от жегите в края на лятото и да започнем новия сезон със специалната филмова селекция, в която тази година има кралско присъствие, футболна легенда, романтични емоции, италиански хумор и черно-бяла военна драма.

Прожекциите на открито ще бъдат в парка на Военната академия „Г. С. Раковски”, всяка вечер между 4 и 8 септември, с начален час 20:30 часа.

Програма

Лудетини (4 септември)

Едноседмичният кино маратон започва на 4 септември (понеделник) с „ЛУДЕТИНИ” – едновременно трогателен и забавен, новият филм на Паоло Вирдзи разказва историята на две приятелки и пътуването им отвъд ограниченията, които обществото ни налага. Беатриче и Донатела влизат в челен сблъсък с реалността, която се опитва да ги окове в скучната рутина на престорено благоприличие и социално правилно поведение.

Повече за личните ни впечатления от тази любима лента:

“Аз, Даниел Блейк”, “Лудетини” и “Другата страна на надеждата”: хумор, топлина и отчаяние в 3 разтърсващи филма, които тръгват по екраните у нас

Сладки сънища (5 септември)

СЛАДКИ СЪНИЩА” ни очакват на 5 септември (вторник), когато травмите от детството на журналиста Масимо Грамелини се разкриват в проникновена психологическа драма под режисурата на Марко Белокио, с участието на страхотната актриса Беренис Бежо.

Този филм също харесахме много:

В своя най-емоционален филм Марко Белокио разказва “Сладки сънища”

Рай (6 септември)

В Деня на Съединението – 6 септември (сряда) ще гледаме новият филм на Андрей КончаловскиРАЙ”. Какъв е прочита на руския режисьор по класическата тема за любов по време на война и как се променя представата за рай на главната героиня Олга, влюбена в немски офицер? Бурна връзка, възможност за бягство и неочакван обрат в черно-бялата творба, посветена на спомените за миналото…

Белгийският крал (7 септември)

БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ” на 7 септември (четвъртък) ни води към приключенията на един аристократ в неговото инкогнито-пътешествие през Балканите. Как изглежда България през погледа на Краля? Един поучителен разказ на Джесика Удуърт и Петер Бросенс за лекотата, с която можем да запазим човечността си, дори при неблагоприятни обстоятелства…

Пеле: Раждането на една легенда (8 септември)

Кулминацията на „Кино в ПАРКА” ще бъде в последния ден – 8 септември (петък), когато с биографичния филм „ПЕЛЕ: РАЖДАНЕТО НА ЕДНА ЛЕГЕНДА” ще проследим пътя на успеха на един от най-великите майстори на прочутата в цял свят игра – от бразилските гета до най-високите върхове в кариерата на футболиста.

Билети

Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите на цена 10 лева.

Пакет „Четирима на кино” с билети по 8 лева.

Повече информация ще откриете в събитието, споделено във Facebook.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук